Kontaktformular Kontaktadresser
Kontaktformular Kontaktadresser

Kontakt USA

Kontaktformular

Matterhorn

Management Vi lover, at vi er «Your best choice».

Bystronic står som pålidelig partner for effektive innovationer, kompetence på stedet og fremragende service.

Vi er tæt på vores kunder. Det skaber tillid og garanterer sikkerhed. Vi lover, at vi er «Your best choice». Det er noget, som Bystronics ledelse og alle medarbejdere i hele verden føler et ansvar for.

Executive Committee

Alex Waser, CEO

Alex Waser
CEO

Automobilingeniør (højere teknisk læreanstalt), MBA, født 1967, schweizisk statsborger, ansat hos Bystronic i april 2013

Alex Waser har været CEO i Bystronic Group siden april 2013. Fra 2010 til sin indtræden i Conzzeta gruppen arbejdede Alex Waser hos Ecolab Europa GmbH i Wallisellen (Schweiz), en globalt førende udbyder af løsninger og ydelser inden for områderne vand, hygiejne og infektionsprævention. Fra 1994 til 2010 arbejdede han hos SPX Corporation, en virksomhed, der tilbyder værkstedsudstyr og diagnosesystemer til bilbranchen på globalt plan. I løbet af denne periode varetog han forskellige ledelsesfunktioner i Europa og i USA, senest som President of Service Solutions i SPX Europe GmbH, Hainburg (Tyskland), hvor han var ansvarlig for regionerne Europa, Nærøsten og Afrika.

Beat Neukom, CFO

Beat Neukom
Chief Financial Officer (CFO)

Civiløkonom (handelshøjskole)/Certified Management Accountant (CMA), født 1970, schweizisk statsborger, ansat hos Bystronic i maj 2021

Beat Neukom har siden maj 2021 fungere som CFO hos Bystronic Group og har i januar desuden overtager ansvaret for den globale it-organisation. Før sin tiltrædelse hos Bystronic arbejdede han for Merz-Pharma-gruppen i Tyskland, hvor han som økonomichef (CFO) for gruppen fra 2014 til 2021 var ansvarlig for finans, IT og strategisk indkøb. Ud over sin rolle som CFO var han også ansvarlig for Merz Pharmas økonomiske aktiviteter i Latinamerika. Forinden var Beat Neukom ligeledes CFO i to opstartsvirksomheder inden for life science-branchen, hvor han var medstifter i den ene. Fra 1997 til 2008 arbejdede han for den medicinaltekniske virksomhed Johnson & Johnson i Schweiz, Holland og USA. Ud over en bachelor i driftsøkonomi har han en certificering som Certified Management Accountant (CMA), som blev tildelt af US Institute of Management Accountants.

Johan Elster, President EMEA Region, Chief Sales Officer

Johan Elster
President EMEA Region, Chief Sales Officer

Dipl.-ing. ETH (maskinkonstruktion), født 1964, norsk statsborger, ansat hos Bystronic i oktober 1996

Johan Elster har siden januar 2021 fungeret som President EMEA Region. Dermed har han ansvaret for resultatopgørelserne i alle gruppens europæiske enheder. I en ekstra funktion er han Chief Sales Officer med ansvar for det globale salg. Johan Elster startede sin karriere hos Bystronic i oktober 1996 som direktør for Bystronic Skandinavien. Fra 2007 til 2008 var han Head of Market Region Northern Europe og fra 2009 til 2012 President of Market Division NAFTA and Europe North. Mellem 2013 og 2020 var han som President of Business Unit Markets ansvarlig for alle markeder bortset fra Kina. Før sin tid hos Bystronic arbejdede Johan Elster som Commissioning and Startup Manager hos Ems Inventa AG. Johan Elster har mere end 25 års erfaring inden for salg og service i den pladebearbejdende industri.

John-Paul Surdo

John-Paul Surdo
President Americas Region

Master of Business Administration, MBA, født 1984, amerikansk statsborger, ansat hos Bystronic i juni 2023

John-Paul Surdo er ansvarlig for Market Region Americas. I denne stilling er han ansvarlig for salgs- og servicedatterselskaberne samt produktionsdatterselskabet på det nord- og sydamerikanske marked. Han kom til Bystronic i juni 2023 og overtog stillingen som President Americas Region i oktober 2023.

Før han kom til Bystronic, arbejdede John-Paul Surdo i flere funktioner hos NCH Corporation, en førende global forhandler af industrielle vedligeholdelsesprodukter i London, og han har mere end 15 års erfaring inden for salg, marketing og ledelse.

Norbert Seo, President Asia Pacific und Australia Region

Norbert Seo,
President Asia Pacific and Australia Region

MA i elektro- og kommunikationsteknik, født 1964, tysk statsborger, ansat hos Bystronic i januar 2015

Norbert Seo kom til Bystronic i januar 2015 som Senior Vice President for markedsdivisionen Asien og Australien. Han er ansvarlig for udvidelsen af Bystronics aktiviteter i regionen Asien og Stillehavsområdet for at forbedre kundenærheden i Asien og udbygge salgs- og serviceorganisationens kompetencer i regionen. Før sin tiltrædelse hos Bystronic var han præsident for FFG Asia Pacific. Norbert Seo har 24 års erfaring inden for værktøjsmaskinesektoren, inklusive forskellige ledende stillinger hos Hwacheon og DMG i Asien.

Dr. Song You, President China Region

Dr. Song You,
President China Region

Doktorgrad i robotteknik og automatisering, MBA, født 1970, amerikansk statsborger, ansat hos Bystronic i marts 2016

Dr. Song You kom til Bystronic i marts 2016 som Representative Director og President for Bystronic China. Siden da har han haft ansvaret for salg, service, marketing, forskning og udvikling, udvikling af forretningsstrategi og produktionen i Kina. Før han kom til Bystronic, havde Dr. Song forskellige lederstillinger hos Delphi Corporation og SPX Corporation i USA og China. Senest var han Vice President hos SPX Corporation med ansvar for Asien/Stillehavsregionen. Han har en fremragende track record med veldokumenterede og omfattende kompetencer, der spænder fra teknisk viden, forskning og udvikling til produktionsaktiviteter, kommerciel og forretningsmæssig ekspertise samt overordnet ledelsesarbejde.

Eamon Doherty, Chief Service Officer (CSO)

Eamon Doherty,
Chief Service Officer (CSO)

Uddannelse i civiløkonomi, født 1968, irsk statsborger, ansat hos Bystronic i oktober 2016

Eamon Doherty har for nylig overtaget rollen som Chief Service Officer med ansvar for forretningsenheden service. Denne aktivitet omfatter handelsmæssige aspekter inklusive kundetilfredshed og forbedringer på tværs af alle teknologier. Med sin tiltrædelse hos Bystronic i 2016 overtog han ansvaret for Commercial Excellence for at understøtte organisationen på sin vej mod en service i verdensklasse. Fra 1994 til 2016 arbejdede han for Ecolab Inc., en global organisation, der udvikler og tilbyder serviceydelser, teknologi og systemer inden for den kemiske industri. I denne periode varetog han forskellige ledelsesstillinger, til slut som områdeleder for Nord- og Vesteuropa.

Alberto Martinez, Chief Digital Officer (CDO) and Head of Competence Center Software Services

Alberto Martinez,
Chief Digital Officer (CDO) and Head of Competence Center Software Services

Computeringeniør (universitetet i Deusto), MBA (IESE Business School), født 1971, spansk statsborger, ansat hos Bystronic i september 2018

Alberto Martinez har siden september 2018 været chef for Competence Center Software Services og siden august 2020 for Solution Center. Fra august 2020 til december 2021 var han også ansvarlig for den globale it-afdeling. Som Chief Digital Officer (CDO) er han ansvarlig for implementeringen af Bystronic Smart Factory Vision. Før sin tiltrædelse hos Bystronic arbejdede Alberto Martinez som softwareudvikler hos Lantek, fra 1999 først som Chief Technical Officer (CTO) og senest som CEO fra 2004 til 2018. Han har en omfattende viden om den pladebearbejdende industri og mere end 25 års erfaring på softwareområdet.

Extended Executive Committee

Nicole Progin, Chief Human Resources Officer (CHRO)

Nicole Progin,
Chief Human Resources Officer (CHRO)

MA i økonomi, universitetet i Bern, født 1972, schweizisk statsborger, ansat hos Bystronic i maj 2013

Nicole Progin har siden maj 2013 været ansvarlig for området Human Resources på gruppeniveau. Hun er ansvarlig for at udvikle og implementere HR-strategien, så den understøtter organisationens overordnede forretningsplan og strategiske retning. Før sin tid hos Bystronic varetog hun ledende HR-stillinger i forskellige brancher såsom logistikautomation, healthcare og IT. Hun har mere end 20 års erfaring inden for strategisk og operativ HR-ledelse. Før sit skift til Bystronic var hun HR-chef for Schweiz og EMEA hos Swisslog AG i Buchs (Schweiz).

Dr. Christoph Rüttimann, Chief Technology Officer (CTO)

Dr. Christoph Rüttimann,
Chief Technology Officer (CTO)

Ph.d., født 1979, schweizisk statsborger, ansat hos Bystronic i november 2017

Dr. Christoph Rüttimann har siden november 2017 fungeret som Chief Technology Officer (CTO). I denne stilling er han ansvarlig for området udvikling og innovation på gruppeniveau. Før sin tid hos Bystronic arbejdede han som leder for kundeapplikation samt leder for forskning & udvikling, senest hos Trumpf Laser Marking Systems AG. Med over 15 års erfaring har Dr. Christoph Rüttimann en udmærket viden på områderne maskinkonstruktion og teknologistyring. Desuden er han medlem af og har siden 1. januar 2022 været næstformand for innovationsrådet hos Innosuisse, det schweiziske agentur for innovationsfremme.

Marco Vinanti, Chief Operating Officer (COO)

Marco Vinanti,
Chief Operating Officer (COO)

Drifts- og produktionsingeniør (højere tekniksk læreanstalt), civiløkonomi (handelshøjskole), født 1973, schweizisk statsborger, ansat hos Bystronic i oktober 2010

Marco Vinanti har været Chief Operating Officer (COO) siden januar 2021. Han er ansvarlig for alle produktionsanlæg globalt, inklusive vores Shared Service Center. Før dette var han ansvarlig for Bystronic Laser AG og siden 2015 for Competence Center Cutting. Han trådte ind i virksomheden i 2010 som Head of Production. Forinden havde han arbejdet i forskellige brancher som f.eks. el-værktøj, medicinaludstyr og maskinkonstruktion og i forskellige ledende stillinger. Han ekspertise omfatter alle ledelsesaspekter inden for områder som resultatopgørelse, strategi, operativ virksomhed, Business Excellence, projekt- og produktstyring.

Florian Wimmer, Chief Marketing Officer (CMO)

Florian Wimmer,
Chief Commercial Officer

MA i drifts- og nationaløkonomi, MBA, født 1980, østrigsk statsborger, ansat hos Bystronic i juli 2021

Florian Wimmer werd in juli 2024 tot Chief Commercial Officer benoemd. In deze functie is hij voor alle globale marketingactiviteiten met betrekking tot producten, dienstverleningen, software en Key Account Management verantwoordelijk met als doel de klanttevredenheid en -loyaliteit te vergroten. Hij is in juli 2021 als Chief Marketing Officer bij Bystronic begonnen en is sinds juli 2023 tevens verantwoordelijk voor Global Sales Operations. Voordat hij bij Bystronic in dienst trad, had hij diverse posities bekleed bij Hilti AG in de VS, Engeland en Duitsland. Hij beschikt over uitgebreide marketing- en verkoopervaring op het gebied van portfoliobeheer, klantsegmentatie, prijsbeheer, salesmanagement en verkoop- en marketingautomatisering.

Michael Präger, Group Chief Communications and ESG Officer

Michael Präger,
Group Chief Communications and ESG Officer

MA i kommunikation og virksomhedsøkonomi, MBA, født 1973, tysk statsborger, ansat hos Bystronic i marts 2021

Michael Präger, Group Chief Communications og ESG Officer, har siden marts 2021 været ansvarlig for global koncernkommunikation, brand management, marketingkommunikation samt bæredygtighedsområdet i Bystronic-gruppen. Før han kom til Bystronic, har han haft ledende stillinger inden for kommunikation og bæredygtighed i USA og Europa hos blandt andet Alcoa, Eaton Corp. og emballageproducenten Owens-Illinois. Inden for ESG (Environment, Social & Governance) har Michael Präger senest via sit konsulentfirma rådgivet kunder fra hele verden i udarbejdelse og implementering af ESG-strategier.