Bending-Cell_Intro_web.jpg

News Bending Cell: Centrul automatizat de îndoire

Bystronic a îmbunătațit presa de îndoire Xpert și Xpert Pro pentru a crea Bending Cell complet automat. Bending Cell permite utilizatorilor să gestioneze serii mari chiar și schimbarea sarcinilor în mod eficient și fără erori. Această soluție de fabricație a câștigat premiul MM la EuroBLECH 2018

Industria de prelucrare a tablei este sub presiune: Costurile de producție trebuie să fie menținute la un nivel scăzut, fără a afecta calitatea. Simultan, variabilitatea crescută a formelor, dimensiunilor şi a volumelor necesită un grad mai mare de flexibilitate. Companiile care doresc să rămână competitive trebuie să sporească flexibilitatea proceselor lor și, mai presus de toate, trebuiesc automatizate. Bending Cell de la Bystronic reușește să le ofere pe ambele in acelaşi timp. 

Automatizarea completă Bending Cell oferă un grad mare de eficienţă şi flexibilitate pentru companiile mici și mari de producție. Designul modular a celulei robotizate permite să fie adaptat individual la cerințele companiei. Este la fel de ideal pentru prelucrarea listelor lungi de sarcini, cât și pentru schimbarea comenzilor – de la volume mici, până la serii mari. În combinație cu presele de îndoire Xpert și Xpert Pro, robotul agil procesează operațiile de îndoire complet automat și fără erori.

Economisiți timp cu automatizare 

Bending Cell reduce intervențiile manuale la minim și valorifică la maxim resursele disponibile. Robotul cu 7 axe nu numai că schimbă în mod automat dispozitivul de prindere şi sculele de îndoire, dar știe și cum să proceseze lucrarea în mod mai eficient. Software-ul inteligent determină în mod autonom secvența optimă a sculelor de îndoire pentru fiecare sarcină. Acest lucru economisește până la 30% din timpul de producţie.

După programarea inițială offline, Bending Cell operează complet autonom. În timp ce robotul îndoaie, operatorii pot efectua alte sarcini, de exemplu alimentarea și îndepărtarea foilor de tablă şi a pieselor sau operarea unui sistem de tăiere cu laser ori a unui sistem de sudare. Surprizele neplăcute din timpul controlului calității sunt de domeniul trecutului, datorită funcțiilor inteligente de corecție, Bending Cell oferă un grad foarte ridicat si constant de precizie: Prima bucată este la fel de perfectă ca și a 1000-a. 

Premiul MM la EuroBLECH 2018

La EuroBLECH 2018, Bystronic a primit premiul MM pentru Bending Cell. Juriul de experți alcătuit din redactorii revistelor de comerț ­­" blechnet " şi "MM Maschinenmarkt" au fost impresionaţi în special de conceptul din spatele soluţiei noi de automatizare a îndoirii tablei.  În declaraţia lor, juriul a subliniat următoarele aspecte ale Bending Cell-ul-ui: " Locurile de muncă care anterior trebuiau să fie excutate manual acum sunt automatzate, incluzând schimbări de instrumente şi tranziţii între sarcini. Acest lucru face posibilă producţia fără personal 24-7."

Distribuie pagina

Distribuie pagina