Formular de contact Adrese de contact
Formular de contact Adrese de contact

Contact Statele Unite ale Americii

Să ne conectăm!

Am citit şi accept politica de confidenţialitate.
Sustainability - Title

Sustenabilitatea la Bystronic

Strategia noastră corporativă pentru anul 2025 vizează obiectivul de a crea valori sustenabile, care creează armonie între ecologie şi economie. Astfel, aducem o contribuţie semnificativă pentru un viitor mai bun în ceea ce priveşte prelucrarea tablei. 

Ne reprezintă 

 • orientarea către clienţi,
 • inovaţiile de înaltă performanţă, 
 • service-ul excelent şi 
 • expertiza pe plan local. 

În calitate de partener de încredere, ne străduim să stabilim o relaţie de colaborare de lungă durată, pentru a consolida relaţiile durabile cu clienţii şi ne respectăm promisiunea de a fi «Your best Choice». 

Obiectivele de sustenabilitate

Obiectivele de sustenabilitate ale companiei Bystronic

Ne angajăm să aducem o contribuţie la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite (ODD). Aceste obiective oferă un cadru coerent, holistic şi integrat pentru gestionarea celor mai urgente provocări ale lumii privind sustenabilitatea, cu scopul de a crea un viitor mai bun pentru toată lumea. Atingerea celor 17 ODD-uri necesită o colaborare strânsă între guverne, societate şi economia globală.

Pe baza subiectelor noastre privind esenţializarea, am dezvoltat un cadru pe care ne construim strategia: 

Bystronic SDG Framwork
Bystronic SDG Framwork

Responsabilitate socială

Bystronic îşi asumă responsabilitatea pentru oameni şi societate. Aceasta include luarea în considerare a unor subiecte precum diversitatea şi incluziunea, precum şi sănătatea, siguranţa şi aprecierea tuturor colaboratorilor şi clienţilor. 

 • Oferim tuturor colaboratorilor noştri un loc de muncă sigur.
 • Avem o influenţă pozitivă asupra dezvoltării personale şi profesionale a colaboratorilor noştri, prin faptul că le oferim posibilităţi continue de dezvoltare şi învăţare.
 • Creştem proporţia femeilor în rândul personalului, pentru a îmbunătăţi diversitatea în cadrul unei branşe dominate de bărbaţi. 

Mediu

Bystronic îşi asumă responsabilitatea pentru mediu şi climă. 

 • Ne concentrăm puternic pe decarbonizarea lanţului nostru valoric şi pe posibilitatea ca industria noastră să-şi îmbunătăţească în mod continuu eficienţa energetică şi cea a resurselor. 
 • Sprijinim abordarea circulară, care este posibilă datorită soluţiilor noastre de servicii şi de software. 

Considerăm că aceste aspiraţii nu doar că sunt esenţiale pentru natură, ci sunt utile şi din punct de vedere economic.

Companie responsabilă

Ne străduim în permanenţă să rămânem lideri ai inovaţiei în cadrul acestei branşe. Astfel, principalele priorităţi sunt

 • simplificarea şi modernizarea utilizării maşinilor noastre, 
 • optimizarea nivelului de producţie, precum şi a consumului de materiale şi de energie, 
 • investiţia în soluţiile Cleantech şi 
 • dezvoltarea de servicii durabile pentru clienţii noştri.

Ne angajăm să creştem în mod continuu gradul de conştientizare cu privire la problemele legate de sustenabilitate şi ne străduim să le abordăm pe parcursul întregului nostru lanţ de aprovizionare.

Ne străduim să dezvoltăm şi să menţinem parteneriate puternice şi de încredere cu părţile interesate.

Aspectele principale

Inovaţiile noastre reprezentative din anul 2021

În anul 2021 am luat deja câteva măsuri pentru a aduce o contribuţie valoroasă pentru un viitor sustenabil. De asemenea, anul acesta am creat deja cei mai importanţi trei piloni ai noştri – «companie responsabilă», «mediu» şi «responsabilitate socială».

Conducerea şi compania responsabilă

O companie responsabilă are nevoie de o conducere responsabilă. De aceea, personalul nostru de conducere a absolvit un program de sustenabilitate care a durat un an: «True Business Sustainability», la institutul pentru Business Sustainability. Alte măsuri au constat în înfiinţarea unui consiliu de sustenabilitate, implementarea temei privind sustenabilitatea în programul de management al riscurilor şi introducerea unui nou cod de conduită. 

În plus:

 • am definit o strategie de rating,
 • am stabilit obiective MSG individuale pentru managementul de vârf începând cu anul 2022 şi
 • am răspuns la chestionarele despre sustenabilitate ale furnizorilor de rating precum CDP şi Ecovadis.

În 2021, ne-am aliniat strategia de sustenabilitate la ODD-uri, pentru a face contribuţia noastră să devină şi mai valoroasă. Totodată, în anul 2022 vom publica primul nostru raport de sustenabilitate conform standardelor GRI.

Responsabilitate socială

În anul 2021 am promovat unele modificări pentru colaboratorii noştri. Printre altele

 • am continuat să dezvoltăm programul anual al ByAcademy, care oferă echipe de instruire tehnică în cadrul centrelor de competenţă,
 • am introdus un proces cuprinzător de onboarding pentru colaboratorii noi,
 • am continuat să dezvoltăm planul de dezvoltare individuală (IDP), pentru a sprijini toţi colaboratorii în cadrul dezvoltării lor personale. În plus, le punem la dispoziţie platforma «MyLearning».
 • am desfăşurat programul anual de schimb «Young Professionals».

În cadrul evenimentului Zilele Electromobilităţii am reuşit să aducem tema privind sustenabilitatea mai aproape de colaboratorii noştri. Campaniile «Be safe» cresc gradul de conştientizare cu privire la sănătatea şi siguranţa la locul de muncă.

Mediu

Pentru a ne îmbunătăţi contribuţia la protecţia mediului şi a climei, am instalat, în colaborare cu firma Helion, o instalaţie fotovoltaică pe acoperişul sediului nostru principal din Niederönz. În plus, am pus la dispoziţie, în aceeaşi locaţie, staţii de încărcare pentru o flotă Bystronic şi pentru e-bike-uri. 

Pentru optimizarea amprentei de CO2, am calculat emisiile Scope 1 şi Scope 2 ale celor 7 unităţi ale noastre de producţie şi ale celor 2 locaţii de prelucrare, precum şi ale centrelor noastre de distribuţie de la nivel mondial, conform principiilor Protocolului privind gazele cu efect de seră.

Raport de sustenabilitate

Raportul de sustenabilitate Bystronic

sustainability report 2022 thumbnail

În raportul nostru de sustenabilitate pe anul 2022 puteţi citi mai multe informaţii despre modul în care gestionăm efectele cele mai importante asupra mediului, societăţii şi guvernanţei corporative.