Intro.jpg

News Stabilirea unor noi standarde: tăiere cu laser cu fibră de 12 kilowaţi

Viteză mai mare şi un spectru larg de tăiere. ByStar Fiber de la Bystronic este dotat cu un laser de 12 kilowaţi şi cu noua funcţie «BeamShaper». În plus, capul de tăiere cu un nou design asigură o calitate constantă de tăiere până la grosimi de 30 de milimetri ale tablei.

În cadrul competiţiei pentru comenzile de tăiere, prelucrătorii de tablă trebuie să realizeze o producţie rapidă, flexibilă şi economică. Cel mai bun preţ per fiecare piesă tăiată şi timpii scurţi de livrare sunt esenţiali pentru a obţine o bună încărcare a producţiei. Un sistem de tăiere cu laser cu componentele sale specifice trebuie să permită viteze mari de prelucrare, un proces de tăiere sigur şi costuri de întreţinere reduse. Cei care ţin cont de aceste aspecte obţin comenzi şi cresc nivelul de producţie pas cu pas. Acestea sunt premisele dezvoltării.

Pentru a susţine în mod optim prelucrătorii de tablă în cadrul competiţiei din ce în ce mai acerbe, Bystronic lansează acum următoarea treaptă de putere pentru tăierea cu laser cu fibră: ByStar Fiber de 12 kilowaţi. Laserul cu fibră High-End este dotat cu o tehnologie Bystronic precisă, asigură un proces de tăiere stabil până la cele mai înalte puteri ale laserului şi pentru un spectru aplicativ vast. Saltul tehnologic de la etapele de 3 până la 10 kilowaţi, disponibile până acum, la noul nivel de 12 kilowaţi este enorm.

Odată cu lansarea laserului de 12 kilowaţi, vitezele de tăiere ale ByStar Fiber cresc în medie cu până la 20 la sută (în cazul tăierii cu laser cu azot), comparativ cu sursa pentru laser de 10 kilowaţi, disponibilă până acum. Acest lucru duce la creşterea productivităţii, domeniul de grosimi începând cu 3 şi până la 30 de milimetri ale tablei.

Stefan Sanson, Product Manager Laser Cutting în cadrul companiei Bystronic, explică: «Această putere laser este ideală pentru companiile care doresc să obţină viteze mai mari de tăiere în materiale cu grosimi începând de la 3 milimetri, pentru a-şi creşte productivitatea. Rezultatul: calitate elveţiană la costuri mai mici per piesă tăiată.»

Un nou design al capului de tăiere, pentru asigurarea stabilităţii procesului

Capul de tăiere este elementul esenţial pentru un proces de tăiere stabil precum şi pentru o calitate înaltă şi constantă a pieselor. Acest lucru este valabil cu atât mai mult în cazul puterilor din ce în ce mai mari ale laserului. În acest sens Bystronic a perfecţionat în mod constant capul de tăiere al ByStar Fiber.

Designul mai subţire al noului cap de tăiere sporeşte siguranţa în cadrul procesului de tăiere. Astfel, Bystronic reduce numărul diferitelor componente şi introduce funcţii tehnice importante în interiorul capului de tăiere. Acest lucru reduce riscul de coliziune cu piesele de tăiere proeminente. Odată cu noul design scad şi costurile de întreţinere şi de exploatare, deoarece tehnologia integrată este mai bine protejată împotriva murdăriei, care poate fi cauzată, de exemplu, de praful rezultat în urma tăierii.

Sistemul optim de răcire a capului de tăiere asigură o performanţă de tăiere precisă şi constantă în cazul operaţiunilor de tăiere de lungă durată cu puteri înalte ale laserului. Astfel, lentilele şi duza pentru tăiere protejează aparatul Bystronic împotriva suprasolicitărilor termice.

Calitate înaltă de tăiere până la 30 de milimetri

Bystronic a pregătit încă o inovaţie pentru prelucrătorii de tablă care doresc să-şi extindă volumul comenzilor până la materiale cu cele mai mari grosimi. Noua funcţie «BeamShaper» asigură o calitate deosebită a tăierii în oţel cu grosimi ale tablei de până la 30 de milimetri. Această funcţie poate fi selectată în cazul achiziţionării unui nou utilaj ByStar Fiber de 12 kilowaţi sau poate fi adăugată la o dată ulterioară. «BeamShaper» permite o adaptare ideală a formei fasciculului laser la grosimi mai mari ale tablei şi la calităţi variabile ale tablei. În cazul grosimilor de 20 până la 30 de milimetri, noua funcţie sporeşte calitatea muchiilor tăiate şi creşte viteza de tăiere cu până la 20 la sută.

Distribuie pagina

Bystronic lights up the next level of power in fiber laser cutting: The ByStar Fiber with 12 kilowatts. For higher speed and an expanded cutting spectrum.

Bystronic introduce următoarea treaptă de putere la tăierea cu laser cu fibră: BySprint Fiber de 12 kilowaţi. Pentru o viteză mai mare şi un spectru larg de tăiere.

Swiss technology for constantly high cutting quality: Bystronic has consistently continued to develop the ByStar Fiber cutting head.

Tehnologie elveţiană pentru o calitate înaltă şi constantă de tăiere: Bystronic a perfecţionat în mod constant capul de tăiere al ByStar Fiber.

Whether aluminum, non-ferrous metal, or steel: The Bystronic cutting head impresses with the highest precision in thin and thick sheet metals and profiles.

Indiferent dacă este vorba despre aluminiu, metal neferos sau oţel: capul de tăiere Bystronic se impune cu cea mai mare precizie în ceea ce priveşte tăierea foilor de tablă şi profilelor subţiri şi groase.

High cutting quality up to 30 millimeters: The new "BeamShaper" function enables exceptional cutting quality for steel.

Calitate înaltă de tăiere până la 30 de milimetri: noua funcţie «BeamShaper» permite obţinerea unei calităţi înalte de tăiere în oţel.

Distribuie pagina