PL_Intro.jpg

News Linia de producție complet automatizată

Cu linia de producție, Bystronic a prezentat un punct culminant în domeniul automatizării tăierii cu laser la EuroBLECH 2018. Prelucrarea, tăierea, manipularea și depozitarea părților sortate ale foii de tablă în ordine- toate acestea fiind realizate cu ajutorul unui sistem complet automatizat. În spatele procesului stă, o arhitectură software cap-la-cap care permite tuturor celorlalte etape de prelucrare a procesării foilor de tablă să fie perfect integrate.

Cum funcționează procesarea foilor de tablă în era automatizării și a rețelelor digitale? Cu linia de producție, Bystronic prezintă o soluție de ultimă oră care oferă un răspuns exact la această întrebare. Linia de producție este o soluție complet automatizată de fabricare care se rotește în jurul unui sistem de tăiere cu laser. Sistemul Shop Floor Control integrează Llinia de Producție în mediul de producție deja existent. Acest sistem de ghidare permite operatorilor să stabilească un mediu de producție în jurul liniei de producție unde toate etapele de prelucrare a foilor metalice sunt perfect integrate. Astfel, Bystronic face următorul pas logic către soluții integrate de automatizare și de rețea.

Linia de producție este capabilă de prelucrarea pieselor metalice, atât în serii mari, cât și în serii mici. Tehnologiile integrate de laser și de automatizare se adaptează flexibil la schimbarea comenzilor, permițând totodată extinderea personalizată cu opțiuni modulare. Ideea din spatele acestui concept de producție este de a combina versatilitatea și productivitatea. Ambele sunt cerințe importante pentru prelucrarea foilor de tablă industriale. Această combinație este posibilă datorită designului modular al sistemelor integrate și al programului care efectuează digital toate etapele procesului.

Laserul cu fibră de 10 kilowați accelerează fluxul de activitate 

Inima liniei de producție este sistemul de tăiere cu laser ByStar Fiber 3015. Cu o putere de 10 kilowați,  de aici provine viteza întregului proces de producție. În interiorul fibrelor ByStar sunt folosite fibre optice laser. Un cap de tăiere dezvoltat în întregime de Bystronic, care adaptează cu precizie punctul focal al fasciculului laser pentru a se potrivi cu grosimea și materialul tablei. Acest lucru permite sistemului de tăiere laser cu fibră să obtină în mod constant o calitate optimă a procesării, în ciuda grosimii diferite și a foilor de tablă. În cadrul liniei de producție, fibra ByStar procesează oțel, oțel inoxidabil, aluminiu și metale neferoase, cum ar fi cuprul și alamă, în grosimi de tablă de la 0,8 la 25 milimetri. 

Automatizarea flexibilă coordonează fluxul de materiale 

Automatizarea incărcării și descărcării prin interfața ByTrans Cross este conectată direct la laserul cu fibră. Scopul sistemului de automatizare este de a se asigura că furnizarea și indepărtarea materialelor continuă cu mișcări rapide concomitent cu laserul. Pentru a realiza acest lucru, ByTrans Cross furnizează foile de tablă necesare și indepărtează părtile și foile de deșeuri de la masă de transfer cu fibră laser după procesul de tăiere. În acest scop, ByTrans Cross este conectat la un sistem de stocare a materialelor. Aici sunt pregătite toate foile de tablă necesare tăierii. Sistemul de stocare a materialelor se ocupă, de asemenea, cu stocarea bucăților finite și a foilor reziduale.

Pentru a face descărcarea sistemului de laser mai flexibilă, Bystronic extinde funcția de descărcare ByTrans Cross cu modulul BySort. Acest lucru face posibilă păstrarea pieselor finite în spații de stocare suplimentare langă sistemul de tăiere cu laser. Printre altele, acest lucru ajută operatorii cu procesare de serii mari, unde părțile tăiate individual trebuie să fie sortate separat în funcție de sistemul de depozitare. BySort stochează piesele pe cărucioare, paleți, benzi transportoare sau chiar autovehicule de transport autonome, în funcție de cerințele mediului de producție.

Prezentarea unor noi soluții de pre-procesare 

Exclusiv la EuroBLECH, Bystronic a prezentat soluții care, în viitorul apropiat, vor permite extinderea liniei de producție cu procese care adaugă valoare pieselor tăiate pre-prelucrate. ByFlex, un sistem integrat suplimentar, debavurează și filetează, dacă este necesar, chiar și cu zencuire, piesele metalice înainte de procesul de tăiere cu laser. Integrarea acestei soluții, chiar înainte de procesul de tăiere cu laser, permite operatorilor să utilizeze în mod optim timpul secundar de procesare în Linia de Producție. 

Sistemul de ghidare controlează producția interconectată 

Având în vedere creșterea continuă a rețelelor și a automatizării, companiile de prelucrare a tablelor se confruntă cu întrebarea: Cum se poate ca într-un mediu de producție complex in care există sisteme automatizate, precum Linia de Productie, si sistemele manuale să fie interconectate fără a fi controlate sau monitorizate ? Cu sistemul Shop Floor Control, Bystronic a prezentat la EuroBLECH o structură software dezvoltată pentru acest scop. 

 Interconectat cu stațiile de procesare a tablelor, Shop Floor Control preia funcția de control centralizat și ajută operatorii să mențină întotdeauna un flux de producție optim, în care perioadele de producție programate și termenele de predare sunt respectate în mod fiabil. Sistemele de tăiere cu laser, mașinile de îndoit, soluțiile de automatizare, robotica integrată și mașinile furnizate de terți-toate acestea trebuie să fie coordonate într-un mediu de producție interconectat. În medii complexe de fabricație, aceasta este singura modalitate de a se asigura că toate comenzile progresează fără probleme în fiecare etapă a procesului. 

Cu Shop Floor Control, fiecare sistem integrat oferă informații în timp real cu privire la starea comenzii actuale, la măsurile de întreținere și actualizării necesare sau la orice defecțiuni. Toate aceste informații pot fi vizualizate la stația de comandă. Aici directorii producției pot vedea pe ecrane dacă toate sistemele integrate funcționează fără probleme și dacă există avertismente, care pot fi rezolvate rapid. 

Distribuie pagina

Distribuie pagina