MBC_3.jpg

News Evoluţie în domeniul tehnicii de îndoire

Cu sistemul Mobile Bending Cell, Bystronic marchează un progres considerabil în domeniul tehnicii de îndoire. Presa de îndoit Xpert 40 este prevăzută cu un sistem de automatizare flexibil. Rezultă astfel o soluţie compactă pentru îndoirea automată şi manuală.

Piesele îndoite sunt produse în forme, dimensiuni şi cantităţi din ce în ce mai diverse. Astfel, procesul de producţie a pieselor este mai rapid şi mai economic ca oricând. Prin urmare, un sistem de îndoire modern se ghidează după următorul principiu: «Adaptarea diversităţii în funcţie de cerinţe. Proces rapid de producţie pentru operator. Automatizarea unui număr cât mai mare de etape de lucru. Posibilitate pentru operator de a lucra manual.»

De acum, Bystronic pune la dispoziţia operatorilor sistemul Mobile Bending Cell conceput să satisfacă toate aceste cerinţe. Secretul noii celule de îndoit este robotul de îndoit Xpert 40 plus. Acesta reprezintă o combinaţie inovativă între o presă de îndoit cu acţiune rapidă şi un sistem de automatizare flexibil. Cu ajutorul Mobile Bending Cell, operatorii pot prelucra loturi mari de piese în modul de îndoire automată. Totuşi, aceştia au de asemenea posibilitatea de a îndoi manual şi serii mici sau componente de dimensiuni reduse.

Principiul Plug in & Bend

Acest sistem automat de îndoire este unic în lume. Acesta oferă utilizatorilor un grad înalt de libertate pentru schimbarea comenzilor. Sistemul Mobile Bending Cell funcţionează conform principiului Plug in & Bend. Practic, sistemul funcţionează în felul următor: micul sistem Xpert 40 poate fi amplasat şi pus în funcţiune în aproape orice tip de mediu. De asemenea, acesta poate fi instalat rapid, după cum este necesar. Sistemul flexibil de automatizare  se conectează fără fir la acesta. Instalarea robotului la Xpert 40 poate fi realizată de către operatori în doar câteva minute. Întregul ansamblu al sistemului Mobile Bending Cell rămâne compact. Pur şi simplu conectaţi sistemul şi începeţi procesul de îndoire. Iar când acţiunea robotului de îndoit nu mai este necesară, acesta poate fi dezactivat cu uşurinţă.

Distribuie pagina

MBC_1.jpg
MBC_2.jpg
MBC_4.jpg

Distribuie pagina