Kailin Oy Laser Cutting

News Kailin investoi kilpailukykyyn

Hollolassa toimiva levy- ja putkirakenteiden valmistaja Kailin Oy kehittää tuotantomahdollisuuksiaan. Uusi Bystronic-laserleikkauskone sekä automaattisella työkalunvaihdolla varustettu särmäyspuristin lisäävät kapasiteettia, tehostavat toimintoja ja tuovat myös uutta ergonomiaa töihin.

Kailin Oy:n teollista tuotantoa ovat ruostumattomasta ja haponkestävästä teräksestä sekä alumiinista valmistetut tuotteet ja rakenteet.  Alalla yritys on toiminut vuodesta 1996. 
Alkuun yrityksessä keskityttiin laserleikkeisiin, nykyisin palettiin kuuluvat myös särmäys, mankeloinnit, hitsauskokoonpanot eri työvaiheineen, leikkeiden jatkojalostus sekä kokoonpanot. Työt tehdään usein asiakkaiden malleista, myös suunnittelupalvelut ovat saatavissa tarvittaessa.

Vahvempaa ja tehokkaammin

Kailinilla on parin viime vuoden mittaan päivitetty konekantaa ripein askelin. 

"Yrityksen kilpailukyvyn, tuotteiden laadun, toimitusvarmuuden sekä kustannustehokkuuden turvaamiseen liittyvät asiat ovat asiassa keskeisiä. Lisäksi haluamme kasvattaa tuotantokapasiteettia," 

kertoo myyntijohtaja Janne Lievonen.

Investointiprojektin yhteydessä Kailin hankki uuden kuitulaserin sekä samassa yhteydessä särmäyspuristimen automaattisella työkalunvaihdolla ja etäohjelmoinnilla varustettuna. 

”Tuotannon ydinkoneena leikkauksessa ja lävistyksessä on ollut käytössämme kuitulaser-/levytyökeskus yhdistelmäkone, missä ainevahvuudet ovat 0,5- 6 mm. Aiempi särmäyspuristinkapasiteettimme on niin ikään tarkoitettu samoille ainevahvuuksille, eikä tuo kapasiteetti ole enää yrityksen kasvun ja asiakaskysynnän tasolla. Lisäämme mahdollisuuksiamme vahvemman materiaalien käsittelyssä ja tehostamme toimintojamme modernin teknologian mahdollisuuksin” Lievonen sanoo.

Kilpailutuksen jälkeen valittu kone on Bystronic BySmart 10 kW:n leikkaustehoin.

”Koneella päästään materiaalivahvuuksissa 25 mm:iin saakka. Lisäys kapasiteettiimme on iso, ja uuden teknologian leikkuu- ja pikaliikenopeudet ovat aiempaan verrattuna uudella tasolla. Kätevä kierteytysyksikkö lisää prosessinopeutta osaltaan”, Lievonen sanoo. 

Koneella voidaan käsitellä 1500x3000 mm levyjä. Koneen yhteyteen yritys hankki lastaus- ja purkulaitteen levynkäsittelyä helpottamaan.

Kailin Oy Laser Cutting

Työkalunvaihto automaatiolla

Kailinin uusi särmäyspuristin, Xpert Pro 200, on puristusvoimaltaan 200-tonninen ja taivutusleveydeltään kolmimetrinen työjuhta.

"Kone mahdollistaa aiempaa vahvempien materiaalien taivutuksen ja muodoiltaan monipuolisemman tuotannon. Kun laser ja särmäri ovat saman valmistajan tuotteita, ohjelmistopuoli ja tiedonsiirto toimii saumattomasti," 

kertoo ohjelmasuunnittelija Artem Baluev.

Lisätehokkuutta kokonaisuuteen tuo se, että kone on varustettu automaattisella työkalunvaihdolla. 

Bystronicin ratkaisussa koneen taakse sijoitettu robotti vaihtaa työkalut koneelle. Kailinin kokonaisuus on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

”Tuotantomme koostuu lähinnä pienistä sarjoista, ja siten aikaa vieviä työkalunvaihtoja on usein. Automatisoidun työkalunvaihdon myötä vaihtoihin kuluva aika lyhenee suuresti, olemme laskeneet, että työkalunvaihtoihin ja asetuksiin kuluvaa työaikaa voidaan nykyisestä ainakin puoleen aiemmasta”, Lievonen sanoo. 

Lisäksi ergonomia paranee. Työkalunvaihto on raskasta puuhaa.

”Automaattinen työkalunvaihto vähentää kuormittavuutta, parantaa ergonomiaa, työturvallisuutta sekä kehittää työssä viihtyvyyttä, kun työkalut ovat erittäin painavia ja niiden vaihtamiseen voi mennä työpäivästä merkittävä osa. Helppokäyttöisempi kone mahdollistaa myös työntekijöille helpomman työkierron ohjelmoinnin ja teränvaihdon automatiikan osalta, sekä alentaa osaltaan myös rekrytointikynnystä”, kiteyttää Lievonen.

Kailin Oy Bending

Uutta iskua kasvuun

Kailin on viime vuodet kirjannut markkinoilla mukavaa kasvua. 

Yrityksen liikevaihto oli 3,1 miljoonaa euroa 2022 ja se työllisti 17 henkilöä. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 23,5 prosenttia.

”Kasvu perustuu niin vakiasiakkaiden liiketoimintojen ja heiltä tulevan tilausmäärän kehitykseen kuin uusiin asiakkuuksiinkin. Uusasiakashankintaan olemme panostaneet.” 

Uusi teknologia edistää yrityksen kehitystä nyt edelleen.

”Pystymme palvelemaan asiakkaitamme laajemmin lisäkapasiteetin sekä laajemman raaka-aine paletin käsittelyn mahdollistavan teknologian myötä. Kehitämme yrityksemme, yritysverkostomme ja myös asiakasyritystemme suoraa kilpailukykyä”, Lievonen sanoo.

Kailinin Oy:n omisti vuoteen 2021 Kavika, nykyisin Kailin toimii samassa LVI Works -konsernirakenteessa Lievosen perheen omistamien, metallin alihankintapalveluja tarjoavien JWS Steelin ja Stemetin kanssa. 

”Yhteistyö täydentää kokonaisvaltaista asiakaspalvelua”, Juuso Lievonen kertoo.

Kailin Oy Bending