Schnittpunkt Germany (ByWorld)

News Ucigașii de virus din Bavaria Superioară

O companie germană a declarat război coronavirusului: sistemele inovatoare de la Schnittpunkt folosesc radiații UVC pentru a filtra aerosoli infecțioși din aer. Piesele pentru cutie sunt tăiate pe BySprint Fiber 3015.

Cutia care ucide virușii

Lucrul arată în continuare ca o cutie de pantofi din tablă albă. Firele intră și ies din el. Dar, odată ce este pornită, cutia are rolul de a ajuta la reținerea coronavirusului. „Aici producem sisteme de sterilizare a aerului”, explică Olaf Rautner, unul dintre cei doi directori ai companiei. „Dispozitivele aspiră aerul camerei în sens ascendent. În interiorul carcasei, radiația ultravioletă este utilizată pentru a ucide germenii, după care aerul fără germeni este epuizat spre tavan. Aceasta previne răspândirea aerosolilor infecțioși prin cameră în primul rând.”

Distribuie pagina

Schnittpunkt Germany (ByWorld)
6.jpg
Schnittpunkt Germany (ByWorld)

Necesitatea este mama invenției

Utilizarea radiațiilor ultraviolete pentru a ucide bacteriile și virușii nu este un concept fundamental nou. Ceea ce este cunoscut ca dezinfecție UVC a fost utilizat pentru sterilizarea suprafețelor de ceva timp. Până acum, însă, această tehnologie nu a fost niciodată folosită în spațiile publice, deoarece poate fi dăunătoare sănătății umane. „Dispozitivele noastre sunt însă absolut sigure”, subliniază Olaf Rautner. "Avem mai multe certificate de testare independente care confirmă faptul că nicio radiație de orice fel nu poate scăpa de la dispozitivele noastre." Modulele de sterilizare a aerului sunt disponibile în mai multe versiuni: ca modul suspendat autonom, integrat într-un model de corp de iluminat sau ca suport pentru monitor pentru locul de muncă.

Ideea i-a venit lui Olaf Rautner la scurt timp după izbucnirea pandemiei, când a citit prima dată că aerosolii ar putea juca un rol în răspândirea coronavirusului. „Asta m-a făcut să mă întreb cum să scot virusii din aer.”

“Scopul meu a fost să vin cu ceva ce suntem capabili să producem intern și care să ne ajute în timpul acestei crize COVID și nu numai”

Olaf Rautner, Director General

Prototipare flexibilă datorită BySprint Fiber 3015

“Am tăiat toate cele aproximativ 30 de piese din tablă pentru dispozitive de interior ”, spune Erwin Stuiber, director general. „Marele avantaj în timpul dezvoltării a fost că am fost capabili să facem prototipuri rapide.” De îndată ce și-au dat seama că „nu aceasta este modalitatea de a face acest lucru”, spune Erwin Stuiber în bavareză, și-au pus sistemele de tăiere cu laser să funcționeze la următoarea generație. Compania datorează această flexibilitate în ceea ce privește tăierea tablei tehnologiei de la Bystronic - mai precis lui BySprint Fiber 3015.

BySprint este unul dintre cele patru sisteme de tăiere cu fibră laser Bystronic situate la sediul companiei Schnittpunkt din Geisenfeld, cu cele șase hale de producție. În plus, au două lasere CO2 și șapte prese de îndoit tablă.

Olaf Rautner și Erwin Stuiber se bazează pe tehnologia laser de la Bystronic încă de când și-au fondat compania. „Apreciem în special flexibilitatea aparatelor”, explică Erwin Stuiber. „La urma urmei, producem piese personalizate de client și multe lucruri sunt tăiate la cerere. Aici ne bazăm pe configurații care pot fi adaptate în mod fiabil în scurt timp.”

1.jpg
2.jpg
5.jpg
8.jpg

Distribuie pagina