Testimonials_Intro_web.jpg

News 10 kW: Vad säger våra kunder?

Högsta skärhastighet, ett brett bearbetningsspektrum och höga totalprestanda. Det är några av anledningarna till att kundföretag väljer ByStar Fiber 10 kW från Bystronic. Här berättar olika kunder om sina erfarenheter av vårt fiberlaserskärningssystem.

Hosta Industries A/S

Som metallbearbetande kontraktstillverkare tillhandahåller Hosta Industries från danska Hjallerup service åt kunder i Danmark, Sverige och Norge. Familjeföretaget är beroende av hög kvalitet, snabba produktionsförlopp och en kostnadsoptimerad tillverkning. Detta är möjligt tack vare användandet av den allra senaste tekniken.

På området laserskärning arbetar Hosta Industries sedan november 2016 med en 10 kW stark ByStar Fiber 3015. Det moderna laserskärningssystemet från Bystronic kompletterar den moderna maskinparken främst vid skäruppgifter där plåtprodukter med en tjocklek på 1 till 12 millimeter ska bearbetas snabbt och med hög kvalitet.

Dela sidan

FC Laser Ltd

FC Laser Ltd är ett brittiskt företag specialiserat på laserskärning som erbjuder flexibla lösningar för laserskurna och formade metallprodukter. Företagets grundare Danny Fantom har med denna inriktning positionerat sitt företag som marknadsledande. Samtidigt har han ända sedan starten haft förtroende för tillverkningslösningarna från Bystronic.

Sedan februari 2017 skär FC Laser Ltd med en 10 kW stark ByStar Fiber 3015. Med den har det befintliga utbudet av tillverkningsmetoder kunnat utvidgas med högre skärhastigheter och ett bredare bearbetningsspektrum. Till följd av det framgångsrika införandet av den nya maskinen ska ytterligare två ByStar Fiber 10 kW-fiberlasersystem installeras senast i januari 2018. Med denna investering riktar FC Laser Ltd in sig på ett ökande orderläge.

Kurt Forster AG

Kurt Forster AG är ett framgångsrikt familjeföretag i Berneck (Schweiz). Som plåtbearbetande kontraktstillverkare är företaget beroende av ett brett bearbetningsspektrum och snabba tillverkningsprocesser. ByStar Fiber 3015 på 10 kW spelar här en central roll. Fiberlaserskärningssystemet från Bystronic har använts sedan sommaren 2017. Skärsystemet kompletteras av den automatiska lastnings- och avlastningslösningen ByTrans Extended 3015.

Tack vare denna kombination av fiberlaser på 10 kW och automation kunde Kurt Forster AG öka sin processhastighet fyrdubbelt vid laserskärning. Därutöver tillkommer ett utökat utbud av material. Det består av allt från rostfritt stål, konstruktionsstål och aluminium till icke-järnmetaller som koppar och mässing. Och detta i plåtstorlekar från 0,8 till 30 millimeter.

Metalltechnik Göbel GmbH

Modern tillverkning med snabba förlopp och hög bearbetningskvalitet. Det är hemligheten bakom framgångarna för företaget Metalltechnik Göbel GmbH i Dippoldiswalde (Tyskland). Kontraktstillverkaren satsar där på en ByStar Fiber 4020 med 10 kW lasereffekt samt den därtill hörande automationsenheten ByTrans Extended 4020. Högeffektspaketet från Bystronic ökar hastigheten och antalet tillverkningsmetoder i produktionen. Det är en avgörande fördel i konkurrensen om kunduppdrag. Ytterligare en fördel är den automatiserade fiberlaserns förhållandevis låga driftkostnader jämfört med traditionella CO2-laserskärningssystem.

I ByStar Fibers 4020-format tillverkar Metalltechnik Göbel GmbH vid behov även större plåtdetaljer som är större än standardformatet 3015. På så sätt kan företaget även uppfylla särskilda kundönskemål. 4020-formatet lämpar sig också alldeles utmärkt för små skärdelar. De låter sig bäddas in optimalt i de 4x2 m stora metallplåtarna. På så sätt minskas svinnet av dyrbara råmaterial.

Dela sidan