Kontaktformulär Kontaktadresser
Kontaktformulär Kontaktadresser

Kontakt USA

Kontaktformulär

Jag har läst och godkänner integritetspolicyn.
Matterhorn

Ledning Vårt löfte är «Your best choice».

Bystronic är en tillförlitlig partner för kraftfulla innovationer, lokalt tillgänglig kompetens och enastående service.

Vi har ett nära samarbete med våra kunder. Det skapar förtroende och ger trygghet. Vårt löfte är «Your best choice». Bystronics ledning och alla våra medarbetare i hela världen är engagerade i att uppfylla det.

Executive Committee

Alex Waser, CEO

Alex Waser
VD

Fordonsingenjör (HTL), MBA, född 1967, schweizisk medborgare, började på Bystronic i april 2013

Alex Waser är VD för Bystronic Group sedan april 2013. Från år 2010 fram till dess att han blev en del av Conzzeta-koncernen arbetade Alex Waser hos Ecolab Europa GmbH i schweiziska Wallisellen, en världsledande leverantör av lösningar och tjänster inom vatten, hygien och infektionsprevention. Mellan 1994 och 2010 arbetade han hos SPX Corporation, ett företag som förser bilindustrin världen över med verkstadsutrustning och diagnossystem. Under denna period hade han olika chefsuppdrag i Europa och USA, där det sista var som President of Service Solutions på SPX Europe GmbH i tyska Hainburg, med ansvar för regionerna Europa, Mellanöstern och Afrika.

Beat Neukom, CFO

Beat Neukom
Finanschef (CFO)

Företagsadministratör HWV/Certified Management Accountant (CMA), född 1970, schweizisk medborgare, började på Bystronic i maj 2021

Beat Neukom är sedan i maj 2021 CFO för Bystronic Group och i januari tog han även över ansvarat för koncernens globala IT-organisation. Innan han började på Bystronic arbetade han för tyska Merz-Pharma-koncernen där han som koncernens finanschef (CFO) mellan år 2014 och 2021 ansvarade för ekonomi, IT och strategisk upphandling. Vid sidan av sin roll som CFO hade han även ansvar för Merz Pharmas kommersiella aktiviteter i Latinamerika. Dessförinnan arbetade Beat Neukom som CFO på två startup-företag inom life science. Det ena var han också med och grundade. Mellan år 1997 och 2008 arbetade han för medicinteknikföretaget Johnson & Johnson i Schweiz, Nederländerna och USA. Utöver en kandidatexamen i företagsadministration innehar han certifikatet Certified Management Accountant (CMA) från US Institute of Management Accountants.

Johan Elster, President EMEA Region, Chief Sales Officer

Johan Elster
Chef för EMEA-regionen, försäljningschef

Civilingenjör (ETH, maskinteknik), född 1964, norsk medborgare, började på Bystronic i oktober 1996

Johan Elster är sedan januari 2021 chef för EMEA-regionen. Därmed ansvarar han för resultaträkningen för alla europeiska enheter i koncernen. Han har ytterligare en roll som försäljningschef med ansvar för den globala försäljningen. Johan Elster började sin karriär hos Bystronic i oktober 1996 som VD för Bystronic Skandinavien. Mellan 2007 och 2008 var han chef för marknadsregionen norra Europa och från 2009 till och med 2012 chef för marknaderna NAFTA och norra Europa. Mellan 2013 och 2020 ansvarade han i egenskap av chef för affärsområdet Marknader för alla marknader utom Kina. Innan han började på Bystronic var Johan Elster Commissioning and Start-up Manager på Ems Inventa AG. Johan Elster har över 25 års erfarenhet av försäljning och service inom plåtbearbetningsindustrin.

John-Paul Surdo

John-Paul Surdo
Chef för Amerika-regionen

Master of Business Administration, MBA, född 1984, amerikansk medborgare, började på Bystronic i juni 2023

John-Paul Surdo är ansvarig för marknadsregionen Americas. I denna position är han ansvarig för försäljnings- och servicedotterbolagen samt tillverkningsdotterbolaget på den nord- och sydamerikanska marknaden. Han började på Bystronic i juni 2023 och tog över som President Americas Region i oktober 2023.

Innan John-Paul Surdo började på Bystronic arbetade han i flera olika funktioner på NCH Corporation, en ledande global marknadsförare av industriella underhållsprodukter i London, och har mer än 15 års erfarenhet av försäljning, marknadsföring och ledning.

Norbert Seo, President Asia Pacific und Australia Region

Norbert Seo,
Chef för regionen Asien, Stillahavsområdet och Australien

Masterexamen i el- och kommunikationsteknik, född 1964, tysk medborgare, började på Bystronic i januari 2015

Norbert Seo kom till Bystronic i januari 2015 som första vice VD för marknadsregionerna Asien och Australien. Han ansvarar för att expandera Bystronics verksamhet i regionen Asien och Stillahavsområdet i syfte att förbättra närheten till kunderna i Asien och bredda kompetensen hos försäljnings- och serviceorganisationen i regionen. Innan han började på Bystronic var han chef för FFG Asia Pacific. Norbert Seo har 24 års erfarenhet inom verktygsmaskinsektorn, inklusive flera chefspositioner hos Hwacheon och DMG i Asien.

Dr. Song You, President China Region

Dr. Song You,
Chef för Kina-regionen

Doktor i robotteknik och automation, MBA, född 1970, amerikansk medborgare, började på Bystronic i mars 2016

Dr. Song You började på Bystronic i mars 2016 som representativ chef och VD för Bystronic China. Hans åtaganden har sedan dess bland annat inkluderat försäljning, tjänster, marknadsföring, forskning och utveckling, utveckling av företagsstrategi samt produktion i Kina. Innan Dr. Song You började på Bystronic satt han på olika chefspositioner inom både Delphi-koncernen och SPX-koncernen i USA och Kina, senast som vice VD för SPX-koncernen, ansvarig för Asien-Stillahavsregionen. Han har fantastiska tidigare meriter med bevisade kompetenser som sträcker sig från ingenjörskonst, forskning och utveckling till tillverkningsfunktioner, och från kommersiell och affärsmässig framgång till allmänna ledningsuppgifter.

Eamon Doherty, Chief Service Officer (CSO)

Eamon Doherty,
Servicechef (CSO)

Examen i företagsadministration, född 1968, irländsk medborgare, började på Bystronic i oktober 2016

Eamon Doherty övertog nyligen rollen som servicechef med ansvar för affärsenheten Service. Denna roll innefattar kommersiella aspekter, inklusive kundnöjdhet och förbättringar på alla teknikområden. När han började på Bystronic år 2016 övertog han ansvaret för Commercial Excellence för att stödja organisationen på sin väg mot service i världsklass. Mellan 1994 och 2016 arbetade han för Ecolab Inc., en global organisation som utvecklar och tillhandahåller tjänster, teknik och system inom den kemiska industrin. Under den här tiden hade han flera chefspositioner, senast som chef för Nord- och Västeuropa.

Alberto Martinez, Chief Digital Officer (CDO) and Head of Competence Center Software Services

Alberto Martinez,
Chef för Competence Center Software och digitaliseringschef

Dataingenjör (Deusto-universitetet), MBA (IESE Business School), född 1971, spansk medborgare, började på Bystronic i september 2018

Alberto Martinez leder sedan september 2018 Bystronics Competence Center Software Services och sedan augusti 2020 även Solution Center. Mellan augusti 2020 och december 2021 var han även ansvarig för den globala IT-avdelningen. I sin roll som digitaliseringschef (CDO) driver han implementeringen av Bystronic Smart Factory Vision. Innan han började på Bystronic arbetade Alberto Martinez som programvaruutvecklare på Lantek, först som teknisk chef (CTO) från år 1999 och senare som VD mellan åren 2004 och 2018. Han har stor kännedom om plåtbearbetningsindustrin och mer än 25 års erfarenhet inom programvaruutveckling.

Extended Executive Committee

Nicole Progin, Chief Human Resources Officer (CHRO)

Nicole Progin,
HR-chef (CHRO)

Masterexamen i ekonomi från universitetet i Bern, född 1972, schweizisk, medborgare, började på Bystronic i maj 2013

Nicole Progin är HR-chef på Bystronic sedan maj 2013. Hon ansvarar för att utveckla och genomföra HR-strategin för att stödja organisationens övergripande affärsplan och strategiska inriktning. Före sin tid på Bystronic innehade hon olika HR-chefsroller inom diverse branscher som logistikautomation, hälso- och sjukvård och IT. Hon har mer än 20 års erfarenhet inom strategisk och operativ personalhantering. Innan hon började på Bystronic var hon HR-chef för Schweiz och EMEA hos Swisslog AG i schweiziska Buchs.

Dr. Christoph Rüttimann, Chief Technology Officer (CTO)

Dr. Christoph Rüttimann,
Teknisk chef (CTO)

Fil. dr., född 1979, schweizisk medborgare, började på Bystronic i november 2017

Christoph Rüttimann är sedan november 2017 Teknisk chef (CTO). I den rollen ansvarar han för utveckling och innovation på koncernnivå. Före sin tid på Bystronic arbetade han som chef för kundapplikationer samt forsknings- och utvecklingschef, nu senast på Trumpf Laser Marking Systems AG. Med mer än 15 års erfarenhet är Christoph Rüttimann oerhört kunnig på områdena maskinteknik och teknikhantering. Dessutom är han medlem i, och sedan den 1 januari 2022 även vice ordförande för, innovationsrådet hos Innosuisse, den schweiziska byrån för innovationsfrämjande.

Marco Vinanti, Chief Operating Officer (COO)

Marco Vinanti,
Operativ chef (COO)

Ingenjör inom produktions- och driftteknik (HTL), företagsadministration (FH), född 1973, schweizisk medborgare, började på Bystronic i oktober 2010

Marco Vinanti är sedan januari 2021 operativ chef (COO). Han ansvarar för alla produktionsanläggningar globalt, inklusive vårt Shared Service Center. Dessförinnan var han ansvarig för Bystronic Laser AG och sedan år 2015 även ansvarig för Competence Center Cutting. År 2010 blev han en del av företaget i sin roll som produktionschef. Innan dess hade han en mängd olika chefspositioner i diverse branscher som elverktygsindustrin, tillverkningsindustrin för medicinsk utrustning samt maskinteknik. Hans expertis omfattar alla aspekter av ledarskap inom områden som resultaträkning, strategi, operativ verksamhet, Business Excellence, projekt- och produkthantering.

Florian Wimmer, Chief Marketing Officer (CMO)

Florian Wimmer,
Försäljningschef

Master i företags- och nationalekonomi, MBA, född 1980, österrikare, började på Bystronic i juli 2021

Florian Wimmer utsågs till försäljningschef i juli 2024. I denna roll ansvarar han för alla globala marknadsföringsaktiviteter vad gäller produkter, tjänster, och programvaror samt hantering av nyckelkunder, med det övergripande målet att öka nöjdheten och lojaliteten hos kunderna. Han började på Bystronic som marknadschef i juli 2021 och har också varit ansvarig för den globala försäljningsverksamheten sedan juli 2023. Innan han började på Bystronic arbetade han i olika roller på Hilti AG i USA, England och Tyskland. Han har lång erfarenhet inom marknadsföring och försäljning inom områdena portföljhantering, kundsegmentering, prishantering, företagsstyrning samt försäljnings- och marknadsföringsautomation.

Michael Präger, Group Chief Communications and ESG Officer

Michael Präger,
Group Chief Communications och ESG Officer

Master i kommunikationsvetenskap och ekonomi, MBA, född 1973, tysk medborgare, började på Bystronic i mars 2021

Michael Präger, Group Chief Communications och ESG Officer ansvarar sedan mars 2021 för koncernens globala kommunikation, varumärkeshantering, marknadskommunikation och hållbarhet hos Bystronic Group. Innan han började på Bystronic hade han ledande roller inom kommunikation och hållbarhet på bland annat Alcoa, Eaton Corp. och förpackningstillverkaren Owens-Illinois i USA och Europa. Inom området för ESG (Environment, Social & Governance) har Michael Präger agerat rådgivare vid skapande och integration av ESG-strategier för kunder över hela världen.