ByStar-Fiber_front-view_door-closed.jpg

News "Aproape de două ori mai rapidă"

Compania germană Roth & Effinger folosește o mașină de tăiat cu laser ByStar Fiber de câteva luni. Cel mai mult firma apreciază viteza de tăiere a noului laser.

Roth & Effinger este un atelier de producție ambițios din sudul Germaniei. Compania se evidențiază pe piață prin versatilitate și cerințele ridicate pe care le au când vine vorba de calitate. De câteva luni compania folosește noul sistem de tăiere cu laser ByStar Fiber de la Bystronic.

Distribuie pagina

Care sunt cerințele dumneavoastră de la un laser cu fibră?

Un laser cu fibră trebuie să fie mai rapid decât unul cu CO 2, atât când vine vorba de grosimi mici cât și atunci când vorbim de grosimi mari, pentru a ne oferi posibilitatea să producem piese cât mai eficient. Totuși, versatilitatea în ceea ce privește materialele pe care le putem folosi este, de asemenea, importantă. În plus față de oțel și inox mai tăiem și metale neferoase, cum ar fi cuprul și alama.

Există alternative tehnologice ale laserului cu fibră?

Fiind un atelier de producție clienții noștri ne judecă în funcție de calitatea și termenele de livrare oferite. Laserul cu fibră ne oferă un suport optim în ambele aspecte. Viteza de tăiere este practic imbatabilă. Prin urmare, avem certitudinea că laserul cu fibră este soluția ideală pe viitor pentru procesele de tăiere. Pe lângă acesta, mai folosim lasere cu CO 2 și un sistem de tăiere cu jet de apă.

Ce ați produs ultima oară cu ByStar Fiber?

A fost o comandă pentru un producător de mașini. Aceasta implica tăierea pe inox de 2 milimetri. A constat în 2000 de piese în total, care apoi au necesitat îndoire. Înainte am fi produs această comandă cu ajutorul laserului nostru cu CO 2. Acum, datorită lui ByStar Fiber, putem produce astfel de comenzi aproape la o viteză de două ori mai mare. Toate acestea fără a compromite calitatea.

Care este impresia dumneavoastră față de noua interfață ByVision Cutting?

În acest moment operăm ByStar Fiber exclusiv folosind ecranul tactil. Ne-am obișnuit repede cu acesta, pentru că procedurile de operare sunt intuitive: încărcăm planuri de tăiere, pornim procesul și laserul își face treaba. Sunt multe simboluri care ghidează operatorul în meniu foarte rapid.

Ce rol are accesul pe latura lungă a mașinii în timpul rutinei dumneavoastră de lucru?

Accesul pe latura lungă a mașinii reprezintă pentru noi faptul că ByStar Fiber este extrem de versatilă. Mai ales când dorim să tăiem rapid o comandă mică în timp ce comenzile mari sunt în desfășurare. Atunci pur și simplu încărcăm o singură foaie de tablă. Datorită ușii de pe latura lungă a mașinii, putem avea acces oricând la masa și zona de tăiere.

Ce anume v-a surprins la ByStar Fiber?

Ne-a surprins consumul redus de energie față de mașinile noastre de tăiere cu laser cu CO 2. Cu ByStar Fiber, nu doar că tăiem mai rapid, dar îmbunătățim și eficiența energetică a companiei. Cerințele de întreținere sunt, de asemenea, mai mici decât cele ale laserelor cu CO 2.

Lars Roth și Gebhard Effinger

Lars Roth și Gebhard Effinger

Lars Roth și Gebhard Effinger

Lars Roth și Gebhard Effinger

Distribuie pagina