digital-transformation.jpg

News Stapsgewijze aanpak om een digitale kampioen te worden

Middelgrote plaatbewerkingsbedrijven pakken resoluut de digitalisering aan. Maar wat kan er geoptimaliseerd worden? Hoe moeten we automatiseren? En wat moet er met een netwerk verbonden zijn? Deze vragen kunnen alleen worden beantwoord door expertise en ervaring. De route naar de toekomst moet worden ontwikkeld in het kader van een coöperatief partnerschap. Bystronic helpt haar klanten om winstgevend gebruik te maken van de kansen die nieuwe technologieën bieden.

Het verschil kan niet groter zijn: terwijl grote industriële bedrijven al produceren in volledig geautomatiseerde en verbonden omgevingen, bevatten de procesketens van middelgrote bedrijven nog steeds een aanzienlijk optimalisatiepotentieel. Voor de meeste werkplaatsen en productiebedrijven is Industrie 4.0 slechts een modewoord, of op zijn best een visie. Ze zijn nog ver verwijderd van de slimme fabriek.

Het is geen verrassing dat kleinere bedrijven niet op gelijke voet staan met de grote bedrijven. De dagelijkse bedrijfsvoering laat weinig ruimte voor infrastructuurwijzigingen en de meeste automatiseringsoplossingen zijn te weinig flexibel voor het MKB. Bedrijven die binnen een beperkte ruimte met wisselende ordersituaties te maken hebben, zijn afhankelijk van flexibiliteit. Een ander probleem is compatibiliteit: verschillende systemen met elkaar verbinden is buitengewoon moeilijk. En het hele machinepark in één keer vervangen is financieel gezien simpelweg geen optie.

De druk om te digitaliseren neemt toe

Door de toenemende kostendruk en de toenemende eisen van de klanten is de toepassing van automatiseringsoplossingen en software zelfs voor middelgrote bedrijven onmisbaar. Na al een groot aantal andere industrieën te hebben opgeschud, verspreidt de disruptieve impact van digitalisering zich langzaam maar zeker naar de industriële sector.

Vooruitstrevende bedrijven overwegen hoe ze nieuwe technologieën in hun voordeel kunnen gebruiken. Hieronder vallen veel klanten van Bystronic. We stellen vast dat kleine en middelgrote bedrijven de digitale transformatie willen voortzetten om fit te blijven voor de toekomst. Ze willen de overgang van analoog naar digitaal zo snel mogelijk realiseren. Maar om dit te bereiken hebben ze ondersteuning nodig, omdat de implementatie expertise en ervaring vereist.

Flexibele en schaalbare oplossingen 

We beschouwen onszelf als een belangrijke partner voor deze bedrijven. We begrijpen hun business omdat we al meer dan 30 jaar toegewijde ondersteuning bieden aan precies dit klantensegment. Twee derde van de klanten van Bystronic zijn middelgrote bedrijven. Onze teams zijn bekend met hun workflows, hun bedrijfsprocessen en hun markt. En we begrijpen beide werelden - de analoge en de digitale. We hebben immers zelf met succes een digitale transformatie gerealiseerd: we zijn geëvolueerd van een analoge machinefabrikant naar een leverancier van digitale end-to-end oplossingen.

Automatisering en software spelen nu een hoofdrol in ons portfolio. Ondanks alle veranderingen zijn we trouw gebleven aan onze principes: we blijven ons concentreren op alle processen met betrekking tot snijden en buigen. We doen er alles aan om de plaatbewerking eenvoudiger, efficiënter en kostenbesparender te maken. Dit vraagt om oplossingen die voldoen aan de eisen van middelgrote bedrijven. Het integreren van deze oplossingen in bestaande workflows moet op een snelle en eenvoudige manier mogelijk zijn. Tegelijkertijd moeten ze voldoende flexibel en schaalbaar zijn om het bedrijf stap voor stap te laten groeien.

Van een volwassenheidsdiagnose naar een route

Om onze klanten optimale oplossingen te kunnen bieden, moeten we hun specifieke situatie begrijpen. We bepalen de huidige status van onze klanten met behulp van een digitale volwassenheidsdiagnose. Op basis van dit zelfontwikkelde model evalueren we een hele reeks aspecten met betrekking tot digitalisering: productieprocessen, medewerkers, datamanagement, IT-infrastructuur, logistiek en kwaliteitsborging. We onderscheiden vijf volwassenheidsniveaus: digitale starter, digitale ontdekker, digitale speler, digitale uitdager en digitale kampioen.

Nadat we de uitgangssituatie hebben geanalyseerd, werken we samen met de klant om een route voor de digitale transformatie te ontwikkelen. Op deze manier gaan we stap voor stap vooruit naar het uiteindelijke doel: geïntegreerde, verbonden productie. We integreren zelfs machines van externe fabrikanten, omdat we ervan overtuigd zijn dat openheid een essentiële voorwaarde is voor het beheersen van de digitale transformatie. Het succes is al voelbaar met het behalen van de eerste mijlpalen: de materiaalstroom wordt versneld en het energieverbruik wordt geoptimaliseerd. Productiviteit stijgt en operationele kosten dalen.

Een traditie van innovatie

Bystronics oplossingen zijn altijd state-of-the-art geweest. We waren een van de pioniers op het gebied van lasersnijden in 1984 en vier jaar later lanceerden we 's werelds eerste pc-gebaseerde nestoplossing. We hebben onze innovatieve capaciteit tot op de dag van vandaag gehandhaafd: vier jaar geleden lanceerden we onze eerste software-oplossing voor digitaal productiebeheer en twee jaar geleden 's werelds eerste mobiele automatiseringsoplossing voor een kantbank. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst innovatief blijven, verkennen we intensief technologieën zoals machine learning en augmented reality.

We presenteren onze nieuwste technologische innovaties op de EuroBLECH 2020 in Hannover eind oktober, waar we ook onze nieuwste versie van de slimme fabriek presenteren. Deze modulaire oplossing verbindt alle componenten waarmee we het pad van onze klanten naar de toekomst van plaatbewerking vergemakkelijken. Stap voor stap.

Informatie

Auteur: Alberto Martínez, hoofd Competence Center Software Services, Chief Digital Officer en lid van het Bystronic Management Committee

Pagina delen

Informatie

Auteur: Alberto Martínez, hoofd Competence Center Software Services, Chief Digital Officer en lid van het Bystronic Management Committee

Pagina delen