Contactformulier Contactadressen
Contactformulier Contactadressen

Contact Nederland

Contactformulier

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga daarmee akkoord.
Matterhorn

Management «Your best choice» is onze belofte.

Bystronic is een betrouwbare partner voor efficiënte innovaties, lokale expertise en uitstekende service.

Bij ons staat de klant altijd centraal. Dat schept vertrouwen en biedt zekerheid. «Your best choice» is onze belofte. Daartoe voelen het management van Bystronic en alle medewerkers wereldwijd zich verplicht.

Executive Committee

Alex Waser, CEO

Alex Waser
CEO

Automobielingenieur HTL, MBA, geboren in 1967, Zwitsers staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in april 2013

Alex Waser is sinds april 2013 CEO van de Bystronic Group. Van 2010 tot zijn indiensttreding bij de Conzzeta Group werkte Alex Waser bij Ecolab Europe GmbH in Wallisellen (Zwitserland), een wereldwijd vooraanstaande aanbieder van oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie. Van 1994 tot 2010 was hij werkzaam bij de SPX Corporation, een onderneming die wereldwijd werkplaatsapparatuur en diagnosesystemen voor de automobielbranche aanbiedt. In deze tijd bekleedde hij diverse leidinggevende functies in Europa en in de VS, laatstelijk als President of Service Solutions van SPX Europe GmbH, Hainburg (Duitsland). Hierbij was hij verantwoordelijk voor de regio’s Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Beat Neukom, CFO

Beat Neukom
Chief Financial Officer (CFO)

Bedrijfskundige HWV / Certified Management Accountant (CMA), geboren in 1970, Zwitsers staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in mei 2021

Beat Neukom fungeert sinds mei 2021 als CFO van de Bystronic Groep en heeft in januari daarnaast de verantwoordelijkheid voor de wereldwijde IT-organisatie overgenomen. Vóór zijn indiensttreding bij Bystronic werkte hij voor de Merz-Pharma-Groep, Duitsland, waar hij als commercieel directeur (CFO) van de Groep van 2014 tot 2021 verantwoordelijk was voor financiën, IT en strategische verwerving. Behalve in zijn rol als CFO was hij ook voor de commerciële activiteiten van Merz Pharma in Latijns-Amerika verantwoordelijk. Daarvoor was Beat Neukom eveneens CFO bij twee startup-ondernemingen in de life-science-branche. Van een ervan was hij medeoprichter. Van 1997 tot 2008 was hij actief voor de onderneming voor orthopedische producten Johnson & Johnson in Zwitserland, Nederland en de VS. Naast een bachelor in de bedrijfseconomie bezit hij een certificering als Certified Management Accountant (CMA), die door het US Institute of Management Accountants werd verleend.

Johan Elster, President EMEA Region, Chief Sales Officer

Johan Elster
President EMEA Region, Chief Sales Officer

Ingenieur ETH (machinebouw), geboren in 1964, Noors staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in oktober 1996

Johan Elster fungeert sinds januari 2021 als President EMEA Region. Daarmee draagt hij de verantwoording voor de winst- en verliesrekening voor alle Europese eenheden van de Groep. In een aanvullende functie is hij als Chief Sales Officer verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop. Johan Elster begon zijn loopbaan bij Bystronic in oktober 1996 als directeur van Bystronic Scandinavië. Van 2007 tot 2008 was hij Head of Market Region Northern Europe en van 2009 tot 2012 President of Market Division NAFTA and Europe North. Tussen 2013 en 2020 was hij als President of Business Unit Markets verantwoordelijk voor alle markten behalve China. Voorafgaand aan zijn tijd bij Bystronic was Johan Elster als Commissioning and Start-up Manager bij Ems Inventa AG actief. Johan Elster heeft meer dan 25 jaar ervaring met verkoop en dienstverlening in de plaatbewerkingsindustrie.

John-Paul Surdo

John-Paul Surdo
President Americas Region

Master of Business Administration, MBA, geboren in 1984, Amerikaans staatsburger, in dienst bij Bystronic sinds juni 2023.

John-Paul Surdo is verantwoordelijk voor de marktregio Noord- en Zuid-Amerika. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de verkoop- en servicefilialen en de productiefilialen op de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt. Hij trad in juni 2023 in dienst bij Bystronic en werd in oktober 2023 President Americas Region.

Voordat hij bij Bystronic kwam, werkte John-Paul Surdo in verschillende functies bij NCH Corporation, een toonaangevende wereldwijde marketeer van industriële onderhoudsproducten in Londen en heeft hij meer dan 15 jaar ervaring in verkoop, marketing en management.

Norbert Seo, President Asia Pacific und Australia Region

Norbert Seo,
President Asia Pacific and Australia Region

Master in elektro- en communicatietechniek, geboren in 1964, Duits staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in januari 2015

Norbert Seo kwam in januari 2015 als Senior Vice President van de marktdivisie Azië en Australië bij Bystronic. Hij is verantwoordelijk voor de uitbreiding van de activiteiten van Bystronic in de regio Azië en Oceanië met als doel de nabijheid tot de klant in Azië te verbeteren en de competenties van de verkoop- en serviceorganisatie in de regio uit te breiden. Vóór zijn indiensttreding bij Bystronic was hij president van FFG Asia Pacific. Norbert Seo heeft 24 jaar ervaring in de sector voor werktuigmachines, inclusief diverse leidinggevende posities bij Hwacheon en DMG in Azië.

Dr. Song You, President China Region

Dr. Song You,
President China Region

Doctorsgraad in robotica en automatisering, MBA, geboren in 1970, Amerikaans staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in maart 2016

Dr. Song You trad in maart 2016 in dienst bij Bystronic als Representative Director en President van Bystronic China. Sindsdien waren zijn verantwoordelijkheden verkoop, services, marketing, R&D, ontwikkeling van bedrijfsstrategieën en producties in China. Voordat hij bij Bystronic kwam, bekleedde Dr. Song You verschillende managementfuncties bij de Delphi Corporation en de SPX Corporation in de VS en China, meest recentelijk als Vice President van de SPX Corporation, verantwoordelijk voor de regio Azië-Pacific. Hij heeft een uitstekende staat van dienst met bewezen competenties die variëren van engineering en R&D tot productieactiviteiten, en van commerciële en zakelijke uitmuntendheid tot algemene managementfuncties.

Eamon Doherty, Chief Service Officer (CSO)

Eamon Doherty,
Chief Service Officer (CSO)

Afgestudeerd in de bedrijfskunde, geboren in 1968, Iers staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in oktober 2016

Eamon Doherty heeft onlangs de rol van Chief Service Officer met verantwoordelijkheid voor de bedrijfseenheid Service overgenomen. Deze activiteit houdt zich bezig met commerciële aspecten inclusief klanttevredenheid en verbeteringen voor alle technologieën. Bij zijn indiensttreding bij Bystronic in 2016 nam hij de verantwoordelijkheid over voor Commercial Excellence teneinde de organisatie te ondersteunen bij het streven naar een service van wereldklasse. Van 1994 tot 2016 werkte hij bij Ecolab Inc., een wereldwijde organisatie die diensten, technologie en systemen in de chemische industrie ontwikkelt en aanbiedt. In die tijd bekleedde hij diverse leidinggevende posities, laatstelijk als afdelingsleider Noord- en West-Europa.

Alberto Martinez, Chief Digital Officer (CDO) and Head of Competence Center Software Services

Alberto Martinez,
Chief Digital Officer (CDO) and Head of Competence Center Software Services

Computeringenieur (universiteit Deusto), MBA (IESE Business School), geboren in 1971, Spaans staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in september 2018

Alberto Martinez leidt sinds september 2018 het Competence Center Software Services en sinds augustus 2020 het Solution Center. Van augustus 2020 tot december 2021 was hij ook voor de wereldwijde IT-afdeling verantwoordelijk. Als Chief Digital Officer (CDO) stuurt hij de omzetting van de Bystronic Smart Factory Vision aan. Vóór zijn indiensttreding bij Bystronic werkte Alberto Martinez als softwareontwikkelaar bij Lantek, vanaf 1999 aanvankelijk als Chief Technical Officer (CTO) en uiteindelijk als CEO van 2004 tot 2018. Hij beschikt over diepgaande kennis van de plaatverwerkingsindustrie en heeft meer dan 25 jaar ervaring op softwaregebied.

Extended Executive Committee

Nicole Progin, Chief Human Resources Officer (CHRO)

Nicole Progin,
Chief Human Resources Officer (CHRO)

Master in economische wetenschappen, universiteit Bern, geboren in 1972, Zwitsers staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in mei 2013

Nicole Progin is sinds mei 2013 op groepsniveau bij Bystronic verantwoordelijk voor de afdeling Human Resources. Zij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de HR-strategie ter ondersteuning van het algemene bedrijfsplan en de strategische richting van de onderneming. Vóór haar tijd bij Bystronic bekleedde zij diverse leidinggevende posities binnen HR in diverse branches zoals logistiekautomatisering, healthcare en IT. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het strategische en operationele HR-management. Vóór haar overstap naar Bystronic was zij hoofd HR voor Zwitserland en EMEA bij Swisslog AG in Buchs (Zwitserland).

Dr. Christoph Rüttimann, Chief Technology Officer (CTO)

Dr. Christoph Rüttimann,
Chief Technology Officer (CTO)

PhD, geboren in 1979, Zwitsers staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in november 2017

Dr. Christoph Rüttimann fungeert sinds november 2017 als Chief Technology Officer (CTO). In deze positie is hij verantwoordelijk voor het gebied ontwikkeling en innovatie op groepsniveau. Voorafgaand aan zijn tijd bij Bystronic was hij als manager Klanttoepassingen en Research & Development actief, laatstelijk bij Trumpf Laser Marking Systems AG. Met meer dan 15 jaar ervaring beschikt dr. Christoph Rüttimann over uitstekende kennis van de gebieden machinebouw en technologiemanagement. Ezenkívül a svájci Innovációfejlesztési Ügynökség, az Innosuisse innovációs bizottságának tagja, 2022. január 1-je óta pedig alelnöke.

Marco Vinanti, Chief Operating Officer (COO)

Marco Vinanti,
Chief Operating Officer (COO)

Ingenieur operations en productie HTL, FH bedrijfskunde, geboren in 1973, Zwitsers staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in oktober 2010

Marco Vinanti is sinds januari 2021 Chief Operating Officer (COO). Hij is verantwoordelijk voor alle productie-installaties wereldwijd inclusief ons Shared Service Center. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de Bystronic Laser AG en sinds 2015 voor het Competence Center Cutting. Hij trad in 2010 als Head of Production in dienst van de onderneming. Daarvoor was hij in diverse branches, zoals elektrische gereedschappen, medische apparatuur en machinebouw, in diverse leidinggevende posities actief. Zijn expertise omvat alle aspecten van leidinggeven op gebieden als winst- en verliesrekening, strategie, operationele activiteiten, business excellence, project- en productmanagement.

Florian Wimmer, Chief Marketing Officer (CMO)

Florian Wimmer,
Chief Marketing en Global Sales Operations Officer 

Mastergraad in de bedrijfskunde en economie, MBA, geboren in 1980, Oostenrijker, indiensttreding bij Bystronic in juli 2021

Florian Wimmer werd in juli 2021 tot Chief Marketing Officer benoemd. In deze functie is hij voor alle globale marketingactiviteiten met betrekking tot producten, dienstverleningen en software verantwoordelijk met als doel de klanttevredenheid en -loyaliteit te vergroten. Voordat hij bij Bystronic in dienst trad, had hij diverse posities bekleed bij Hilti AG in de VS, Engeland en Duitsland. Sinds juli 2023 is hij ook verantwoordelijk voor Global Sales Operations. Hier heeft hij als taak om processen te standaardiseren en te stroomlijnen. Hij beschikt over uitgebreide marketing- en verkoopervaring op het gebied van portfoliobeheer, klantsegmentatie, prijsbeheer, salesmanagement en verkoop- en marketingautomatisering.

Michael Präger, Group Chief Communications and ESG Officer

Michael Präger,
Group Chief Communications and ESG Officer

Mastergraad in communicatie- en economische wetenschappen, MBA, geboren in 1973, Duits staatsburger, indiensttreding bij Bystronic in maart 2021

Michael Präger, Group Chief Communications en ESG Officer, is sinds maart 2021 verantwoordelijk voor de wereldwijde communicatie van het concern, het merkmanagement, de marketingcommunicatie en het duurzaamheidsbeleid van de Bystronic Group. Voordat hij in dienst trad bij Bystronic, was hij bij onder meer Alcoa, Eaton Corp. en de verpakkingsfabrikant Owens-Illinois werkzaam in leidinggevende functies op het gebied van communicatie en duurzaamheid in de VS en Europa. Op het gebied van ESG (Environment, Social & Governance) heeft Michael Präger meest recentelijk met zijn adviesbureau wereldwijd klanten geadviseerd bij het opstellen en integreren van ESG-strategieën.