Contactformulier Contactadressen
Contactformulier Contactadressen

Contact Verenigde Staten

Laten we verbinden!

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga daarmee akkoord.
Matterhorn

Management «Your best choice» is onze belofte.

Bystronic is een betrouwbare partner voor efficiënte innovaties, lokale expertise en uitstekende service.

Bij ons staat de klant altijd centraal. Dat schept vertrouwen en biedt zekerheid. «Your best choice» is onze belofte. Daartoe voelen het management van Bystronic en alle medewerkers wereldwijd zich verplicht.

Executive Committee

Beat Neukom, CFO

Beat Neukom

Chief Financial Officer (CFO)
 • Opleiding Business economist HWV / Certified Management Accountant (CMA)
 • Geboortejaar 1970
 • Toegetreden in 2021
 • Nationaliteit Zwitsers
Meer informatie
Beat Neukom fungeert sinds mei 2021 als CFO van de Bystronic Groep en heeft in januari daarnaast de verantwoordelijkheid voor de wereldwijde IT-organisatie overgenomen. Vóór zijn indiensttreding bij Bystronic werkte hij voor de Merz-Pharma-Groep, Duitsland, waar hij als commercieel directeur (CFO) van de Groep van 2014 tot 2021 verantwoordelijk was voor financiën, IT en strategische verwerving. Behalve in zijn rol als CFO was hij ook voor de commerciële activiteiten van Merz Pharma in Latijns-Amerika verantwoordelijk. Daarvoor was Beat Neukom eveneens CFO bij twee startup-ondernemingen in de life-science-branche. Van een ervan was hij medeoprichter. Van 1997 tot 2008 was hij actief voor de onderneming voor orthopedische producten Johnson & Johnson in Zwitserland, Nederland en de VS. Naast een bachelor in de bedrijfseconomie bezit hij een certificering als Certified Management Accountant (CMA), die door het US Institute of Management Accountants werd verleend.
Alberto Martinez, Chief Digital Officer (CDO) and Head of Competence Center Software Services

Alberto Martinez

Chief Digital Officer (CDO) en Head of Competence Center Software Services & Market Leadership Australia
 • Toegetreden in 2018
 • Nationaliteit Spaans
Meer informatie
Alberto Martinez leidt sinds september 2018 het Competence Center Software Services en sinds augustus 2020 het Solution Center. Sinds april 2024 is hij ook voor de Australische markt verantwoordelijk. Van augustus 2020 tot december 2021 was hij ook voor de wereldwijde IT-afdeling verantwoordelijk. Vóór zijn indiensttreding bij Bystronic werkte Alberto Martinez als softwareontwikkelaar bij Lantek, vanaf 1999 aanvankelijk als Chief Technical Officer (CTO) en uiteindelijk als CEO van 2004 tot 2018. Hij beschikt over diepgaande kennis van de plaatverwerkingsindustrie en heeft meer dan 25 jaar ervaring op softwaregebied. Per 1 januari 2022 is Alberto Martinez benoemd tot lid van de Raad van Bestuur.
John-Paul Surdo

John-Paul Surdo

President van de Amerikaanse Regio
 • Opleiding Master of Business Administration, MBA
 • Geboortejaar 1984
 • Toegetreden in 2023
 • Nationaliteit Amerikaans
Meer informatie
John-Paul Surdo is verantwoordelijk voor de marktregio Noord- en Zuid-Amerika. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de verkoop- en servicefilialen en de productiefilialen op de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt. Hij trad in juni 2023 in dienst bij Bystronic en werd in oktober 2023 President Americas Region.

Voordat hij bij Bystronic kwam, werkte John-Paul Surdo in verschillende functies bij NCH Corporation, een toonaangevende wereldwijde marketeer van industriële onderhoudsproducten in Londen en heeft hij meer dan 15 jaar ervaring in verkoop, marketing en management.
Norbert Seo, President Asia Pacific und Australia Region

Norbert Seo

President Azië-Pacific en Australië Regio
 • Opleiding Master’s degree in Electrical, Electronics and Communications Engineering
 • Geboortejaar 1964
 • Toegetreden in 2015
 • Nationaliteit Duits
Meer informatie
Norbert Seo kwam in januari 2015 als Senior Vice President van de marktdivisie Azië en Australië bij Bystronic. Hij is verantwoordelijk voor de uitbreiding van de activiteiten van Bystronic in de regio Azië en Oceanië met als doel de nabijheid tot de klant in Azië te verbeteren en de competenties van de verkoop- en serviceorganisatie in de regio uit te breiden. Vóór zijn indiensttreding bij Bystronic was hij president van FFG Asia Pacific. Norbert Seo heeft 24 jaar ervaring in de sector voor werktuigmachines, inclusief diverse leidinggevende posities bij Hwacheon en DMG in Azië.

Extended Executive Committee

Dr. Christoph Rüttimann, Chief Technology Officer (CTO)

Dr. Christoph Rüttimann

Chief Technology Officer (CTO) and Market Leadership South Korea
 • Toegetreden in 2017
 • Nationaliteit Zwitsers
Meer informatie
Dr. Christoph Rüttimann is sinds november 2017 Chief Technology Officer (CTO) en sinds april 2024 verantwoordelijk voor de marktregio Korea. In deze functie is hij verantwoordelijk voor Research & Development en innovatie op groepsniveau. Voorafgaand aan zijn tijd bij Bystronic was hij als manager Klanttoepassingen en Research & Development actief, laatstelijk bij Trumpf Laser Marking Systems AG. Met meer dan 15 jaar ervaring beschikt Christoph Rüttimann over uitstekende kennis van de gebieden machinebouw en technologiemanagement. Daarnaast is hij lid en sinds 1 januari 2022 vicevoorzitter van de Innovatieraad van Innosuisse, het Zwitserse bureau voor innovatiebevordering.
Nicole Progin, Chief Human Resources Officer (CHRO)

Nicole Progin

Chief Human Resources Officer (CHRO)
 • Toegetreden in 2013
 • Nationaliteit Zwitsers
Meer informatie
Nicole Progin is sinds mei 2013 op groepsniveau bij Bystronic verantwoordelijk voor de afdeling Human Resources. Zij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de HR-strategie ter ondersteuning van het algemene bedrijfsplan en de strategische richting van de onderneming. Vóór haar tijd bij Bystronic bekleedde zij diverse leidinggevende posities binnen HR in diverse branches zoals logistiekautomatisering, healthcare en IT. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het strategische en operationele HR-management. Vóór haar overstap naar Bystronic was zij hoofd HR voor Zwitserland en EMEA bij Swisslog AG in Buchs (Zwitserland).
Marco Vinanti, Chief Operating Officer (COO)

Marco Vinanti

Chief Operating Officer (COO)
 • Toegetreden in 2010
 • Nationaliteit Zwitsers
Meer informatie
Marco Vinanti is sinds januari 2021 Chief Operating Officer (COO). Hij is verantwoordelijk voor alle productie-installaties wereldwijd inclusief ons Shared Service Center. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de Bystronic Laser AG en sinds 2015 voor het Competence Center Cutting. Hij trad in 2010 als Head of Production in dienst van de onderneming. Daarvoor was hij in diverse branches, zoals elektrische gereedschappen, medische apparatuur en machinebouw, in diverse leidinggevende posities actief. Zijn expertise omvat alle aspecten van leidinggeven op gebieden als winst- en verliesrekening, strategie, operationele activiteiten, business excellence, project- en productmanagement.
Florian Wimmer, Chief Marketing Officer (CMO)

Florian Wimmer

Chief Marketing en Global Sales Operations Officer
 • Toegetreden in 2021
 • Nationaliteit Oostenrijks
Meer informatie
Florian Wimmer werd in juli 2021 tot Chief Marketing Officer benoemd. In deze functie is hij voor alle globale marketingactiviteiten met betrekking tot producten, dienstverleningen en software verantwoordelijk met als doel de klanttevredenheid en -loyaliteit te vergroten. Voordat hij bij Bystronic in dienst trad, had hij diverse posities bekleed bij Hilti AG in de VS, Engeland en Duitsland. Sinds juli 2023 is hij ook verantwoordelijk voor Global Sales Operations. Hier heeft hij als taak om processen te standaardiseren en te stroomlijnen. Hij beschikt over uitgebreide marketing- en verkoopervaring op het gebied van portfoliobeheer, klantsegmentatie, prijsbeheer, salesmanagement en verkoop- en marketingautomatisering.
Michael Präger, Group Chief Communications and ESG Officer

Michael Präger

Group Chief Communications and ESG Officer
 • Toegetreden in 2021
 • Nationaliteit Duits
Meer informatie
Michael Präger, Group Chief Communications en ESG Officer, is sinds maart 2021 verantwoordelijk voor de wereldwijde communicatie van het concern, het merkmanagement, de marketingcommunicatie en het duurzaamheidsbeleid van de Bystronic Group. Voordat hij in dienst trad bij Bystronic, was hij bij onder meer Alcoa, Eaton Corp. en de verpakkingsfabrikant Owens-Illinois werkzaam in leidinggevende functies op het gebied van communicatie en duurzaamheid in de VS en Europa. Op het gebied van ESG (Environment, Social & Governance) heeft Michael Präger meest recentelijk met zijn adviesbureau wereldwijd klanten geadviseerd bij het opstellen en integreren van ESG-strategieën.