Bystronic_Schneidprozess_02.jpg

News Un parteneriat care generează inovații

Parteneriatul strategic cu IPG Photonics consolidează capacitatea inovatoare a companiei Bystronic: împreună, acești doi pionieri tehnologici dezvoltă următoarea generație de laseri prin fibră optică.

Mașinile de debitat cu laser sunt cel mai impor­tant pilon în vânzările Bystronic. De mai bine de 30 de ani, elementul central al acestor sisteme, sursa laser, a fost dezvoltată în cadrul firmei – iniţial pentru tehnologie CO2, iar din 2005 pentru laser prin fibră. Acum trei ani, Bystronic a întrerupt dez­voltarea în cadrul firmei a surselor laser prin fibră. ” Această decizie a fost una corectă, deoarece o dezvoltare ulterioară a unor surse puternice laser necesită cunoștințe care nu sunt disponibile pe plan intern”, spune Christoph Rüttimann Șeful Departamentului Tehnologic (CTO) și membru al Comitetului Director Bystronic. ”De exemplu, realizarea unei armonizări optime a sursei laser cu mașina și cu procesul de debitare rămân o provocare,” explică Șeful Departamentului Tehnologic (CTO). Din acest motiv, Bystronic are nevoie nu doar de un simplu furnizor, ci, cu mult mai mult, de un partener strategic.

 Bystronic își procură sursele laser de la liderul de piaţă IPG Photonics, un pionier în această piaţă de înaltă competitivitate. Fondată în 1991 de către fizicianul Valentin Gapontsev, un inventator de vârf și pionier în domeniul laserelor de mare putere prin fibră, compania listată Nasdaq, care are sediul central în Oxford, Massachusetts, s-a dezvoltat începând cu 2019 într-o corporaţie multinaţională cu o cifră de afaceri de 1,3 mild US dolari. Ea deservește o gamă largă de pieţe, incluzând auto­motive, aerospaţiale, medicale, cercetare, bunuri de larg consum electronice, semiconductori și comunicaţii.  

Caracteristici Inovative, service excelent

Bystronic este unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai IPG în domeniul prelucrării materialelor. Ceea ce a început cu o simplă relaţie furnizor-bene­ficiar a evoluat într-un parteneriat strategic: în 2018, cele două companii au iniţiat proiecte de dezvoltare în parteneriat în interiorul cadrului acordului de colaborare. „Acesta ne oferă ocazia favorabilă de a adapta sursele laser necesităţilor noastre specifice și dezvoltarea unor caracteristici inovative pentru beneficiarii noștri," declară Christoph Rüttimann.

 O astfel de colaborare include, de exemplu, ca tehnicieni de la Bystronic să fie calificaţi să înlocuiască fibre de transport defecte la sursa laser sau să schimbe modulele laser. „Astfel putem să ne plasăm separat prin oferirea de service general de la o singură sursă. Beneficiarii noștri apreciază faptul că au un singur punct de contact pentru tot ce-i interesează," subliniză Christoph Rüttimann. 

Lider in cursa pentru o productivitate mai mare

Productivitatea mașinilor de debitat cu laser prin fibră a crescut rapid în ultimii câţiva ani. Acum doi ani Bystronic a lansat un sistem de 12 kW pe piaţă, iar în octombrie anul acesta va fi lansată varianta cu 15 kW, următorul nivel de putere. Christoph Rüttimann este convins că această cursă pentru putere va continua. Iar Bystronic este în poziţie fruntașă – și datorită parteneriatului său cu IPG. 

Activitatea de pionierat pentru fabrica inteligenta

Pentru beneficiarii companiei Bystronic, creșterile caracteristicilor realizate în cei câţiva ani ce au trecut s-au transformat într-o mai mare productivitate și, mai presus de toate, într-o mai mare flexibilitate. 

Acest beneficiu tangibil pentru beneficiar poate fi mărit și mai mult, datorită caracteristicilor inova­tive. Schimbul de idei și de cunoștinţe specifice cu IPG este o bază fertilă, care generează idei valoroase pentru a stimula dezvoltarea în continuare a sis­temelor.

Parteneriat puternic pentru o piata dinamica si evolutiva

Inovaţiile comune arată faptul că, odată cu IPG, Bystronic a găsit un partener ideal pentru stimularea dezvoltării următoarei generaţii de soluţii de laser prin fibră. Christoph Rüttimann remarcă: „Într-o piaţă cu evoluţie rapidă, parteneriatul nostru oferă un rol de conducere tehnologică, oferind o productivitate de vârf și un preţ de cost avantajos pentru beneficiarii noștri și întăresc perspectivele viitoare ale companiei Bystronic."

Distribuie pagina

Distribuie pagina