01_Smart-Factory.jpg

News Nieuwe producten voor een nog efficiëntere plaatbewerking

Productinnovaties van Bystronic: In het kader van regionale Competence Days en het online evenement "EuroBLECH Digital Innovation Summit" presenteerde Bystronic zijn nieuwste producten en oplossingen op het gebied van lasersnijden, buigen, automatisering en software. De plaatbewerkingsspecialist liet onder andere zien hoe productieomgevingen intelligent kunnen worden verbonden om een nog hogere efficiëntie te bereiken.

In het tijdperk van Industrie 4.0 verandert de wereld en daarmee ook het ondernemingsklimaat in de plaatbewerkingssector. Bystronic heeft zijn visie geformuleerd van een volledig geautomatiseerde en geïntegreerde Smart Factory om zijn klanten te helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden en hun concurrentievermogen op lange termijn te consolideren: intelligent, sterk verbonden en uiterst flexibel. Van het high-speed fiberlasersnijsysteem tot het laad-, los- en sorteersysteem, de buigcel, de autonome AGV's (automatisch geleide voertuigen) en de lascel: een geautomatiseerde materiaalstroom en een naadloze gegevensstroom maken end-to-end procesautomatisering mogelijk, inclusief de integratie van componenten van derden. Met de intelligente Bystronic-software kan het netwerk van intelligente componenten op een gecentraliseerde en gemakkelijke manier worden beheerd. Dit wordt aangevuld met een breed scala aan nieuwe producten en waardevolle functies waarmee plaatbewerkingsbedrijven hun productiviteit verder kunnen verhogen.

Bystronic’s productinnovaties op het gebied van lasersnijden

Monipuolista leikkaustekniikkaa: ByTube 130 laserteholtaan jopa 3 kilowattia.

ByTube 130

De ByTube 130 is de optimale oplossing voor plaatbewerkingsbedrijven die hun portfolio willen uitbreiden. Buislasersnijden is het toekomstgerichte alternatief voor zagen en boren. De fiberlaser presteert beide handelingen in één keer – en doet dit aanzienlijk sneller. De automatische lasnaaddetectie maakt handmatige uitlijning van de buis overbodig. De constante snijkwaliteit is nog een ander overtuigend argument voor fiberlasertechnologie. Dankzij zuivere snijkanten behoort ontbramen tot het verleden.

De ByTube 130 is perfect uitgerust voor buizen met diameters van 10 tot 130 millimeter en kan buizen verwerken tot een lengte van 8,5 meter. Doordat de fiberlaser verkrijgbaar is in twee prestatieniveaus - 2 of 3 kilowatt - biedt het ook een uitstekende energie-efficiëntie. Optionele functies ("Laserscan" voor hogere precisie onder alle snijomstandigheden en "Quick Cut" voor hogere snelheid en uitvoer van onderdelen) maken de aanvullende en aangepaste configuratie van bedieningsgemak en productiekwaliteit mogelijk.

Gebruikers op instapniveau hebben geen uitgebreide ervaring nodig om te kunnen beginnen met produceren met de ByTube 130. De speciaal ontwikkelde ByVision Tube gebruikersinterface maakt het bedienen van alle functies met betrekking tot het lasersnijden van buizen eenvoudig en intuïtief via een touchscreen. De interface is duidelijk en ongecompliceerd en het instellen van snijopdrachten is in een mum van tijd voltooid. Het geautomatiseerde systeem reduceert de noodzaak van handmatige ingrepen tot een minimum en maakt zo uw instap in de buisverwerkingsbranche bijzonder eenvoudig.

Bystronic's productinnovaties op het gebied van buigen

Laser Angle Measurement System LAMS for sheet metal bending

Xpert Pro met LAMS 4.1

Niet alleen een droom, maar een realiteit bij Bystronic: perfectie vanaf de allereerste buiging. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke terugvering-compensatie van het nieuwste LAMS-hoekmeetsysteem.

Materialen met een hoge treksterkte worden bijvoorbeeld gebruikt voor automatiseringsprojecten in de agrarische sector, en in de aanhangwagen- en auto-industrie. Tijdens de verwerking kunnen dergelijke materialen tot 20° en meer terugveren. De unieke terugvering-compensatie van de Xpert Pro voorkomt dit en garandeert zo een optimaal resultaat vanaf de allereerste buiging.

Het LAMS-hoekmeetsysteem is essentieel voor het waarborgen van procesbetrouwbaarheid. Het compenseert eventuele afwijkingen in de plaatdikte. Naast plaatdikteschommelingen compenseert het betrouwbare hoekmeetsysteem ook automatisch variaties in terugvering en rolrichting. Bovendien kunnen correcties met betrekking tot het plaatwerk dat wordt verwerkt, worden opgeslagen en overgebracht naar andere machines - zelfs naar machines die niet zijn uitgerust met LAMS. Dit betekent dat alle andere Bystronic-kantbanken die binnen het bedrijf in gebruik zijn, ook van deze functie profiteren.

Zo maakt de Xpert Pro vervelende handmatige correcties overbodig. De Xpert Pro vermindert ook de werkdruk van de operators tijdens het programmeren van buigprocessen: de ByVision Bending software-oplossing bepaalt het ideale buigproces voor elke materiaaldikte en buighoek. Dankzij handige offline programmering kunnen gegevens worden geïmporteerd zonder lopende productieprocessen te onderbreken. Zo laat de high-end kantbank op het gebied van gemak niets te wensen over. Buigen is nog nooit zo snel en nauwkeurig geweest als met Bystronic's nieuwe Xpert Pro.

Modular-Tool-Changer-04.png

Modular Tool Changer

Het bedienen van een kantbank is hard werken. Niet alleen het plaatwerk is zwaar, maar ook het gereedschap. Operators moeten eerst de buiggereedschappen uit het magazijn halen en ze vervolgens op de machine hijsen. Met name op de bovenbalk vereist het opstellen van de machine veel kracht: hier moet het gereedschap op borsthoogte in het klemsysteem worden gehaakt.

Naast kracht kost het wisselen van gereedschappen ook tijd. Het opstellen kan tot 70 procent van het buigproces in beslag nemen. En het opstellen van de gereedschappen is een taak die steeds vaker moet worden uitgevoerd, omdat de trend naar kleine batchgroottes verschuift. Tegenwoordig rust een operator de machine vaak al na enkele eenheden uit met volledig nieuwe gereedschappen om een ​​heel ander onderdeel te produceren - en kort daarna nog een ander onderdeel. Met name voor jobshops wordt de insteltijd dus een steeds kritischer factor in het buigproces.

Automatische gereedschapswisselaars versnellen de insteltijden aanzienlijk en verminderen de werklast van de operators. Bystronic herkende dit potentieel al in een zeer vroeg stadium en lanceerde zijn eerste automatiseringsoplossing al in 2016. Met de Modular Tool Changer is er nu ook een state-of-the-art automatiseringsoplossing voor de Xpert Pro kantbank. Het verhoogt de productiviteit van het buigproces met wel 30 procent. En dankzij de sensortechnologie van de volgende generatie zorgt hij ook voor een hogere precisie. Aan het einde van een lange dienst positioneren operators soms gereedschappen met minder precisie dan vereist. Dit gebeurt niet met de zesassige robot. Voor elke buigopdracht haalt hij automatisch de juiste gereedschappen uit het geïntegreerde magazijn en plaatst deze op de millimeter nauwkeurig in het klemsysteem van de boven- en onderbalk.

De uitbreidingsmodule kan eenvoudig achteraf worden gemonteerd op alle versies van de high-end kantbanken.

The retrofittable solution for all Xpert Pro series machines.

De achteraf aan te brengen oplossing voor alle Xpert Pro-serie machines.