Xpress_Intro_web.jpg

Het zorgeloospakket voor beginnende producenten op het gebied van buigen Bystronic boort een nieuw klantsegment aan. De Xpress biedt geavanceerde buigtechnologie tegen lage instapkosten. Met de nieuwe afkantpers werken ook gebruikers zonder basiskennis als professionals.

Een hoogwaardige afkantpers is voor mening bedrijf onbetaalbaar. Kleinere werkplaatsen en beginnende producenten nemen daarom veelal hun toevlucht tot tweedehandsmachines of goedkope modellen. De gunstige aanschafprijs vertaalt zich helaas maar al te vaak in een gebrekkige kwaliteit. Het nieuwe instapmodel van Bystronic daarentegen is een duurzame investering. De Xpress zet een nieuwe kwaliteitsstandaard in het lagere prijssegment.

De innovatieve buigtechnologie van Bystronic komt dankzij de Xpress binnen het bereik van een nieuwe doelgroep. Kleine werkplaatsen, familiebedrijven en middelgrote bedrijven hoeven daardoor geen afbreuk meer te doen aan hun kwaliteit. Beginnende producenten kunnen vertrouwen op hoogwaardige machines. En wie buigen tot nu toe nog niet tot zijn kerncompetenties rekende, kan met de Xpress delen eenvoudig zelf vervaardigen in plaats van ze duur bij toeleveranciers in te kopen.

Eenvoudige bediening, hoge precisie

Door de intuïtieve bediening van de Xpress is een snelle instap in de buigtechnologie mogelijk. Het idee achter de ByVision Bending-software is de weergave van alle processtappen op één beeldscherm. Op het grote 22 inch grote touchscreen kunnen delen met slechts enkele vingerbewegingen ontworpen worden. Bij het programmeren van de buigprocessen biedt de software belangrijke ondersteuning. Naar gelang de materiaaldikte en buighoek bepaalt ByVision Bending het passende gereedschap en het optimale buigproces. 

Pagina delen

Precisie is de belangrijkste graadmeter voor een afkantpers. Daarom staat de door Bystronic ontwikkelde aandrijfbesturing ByMotion op de Xpress garant voor een nauwkeurige versnelling van bovenwang en achteraanslagen. De benodigde perskracht wordt hierbij exact over de buiglengte verdeeld, zowel bij het persen als bij het luchtbuigen. Dit levert buigresultaten met een hoge herhaalnauwkeurigheid op.

Veel flexibiliteit dankzij modulair design

De gesloten O-frameconstructie van de Xpress staat garant voor een hoge machinestabiliteit en biedt ruimte voor toepassingen over de gehele buiglengte. Het modulaire design biedt bovendien veel flexibiliteit. Verschillende gereedschapsklemmingen en achteraanslagsystemen maken individuele aanpassingen aan de werkomgeving mogelijk. Door de compatibiliteit met alle andere Bystronic-buigsystemen kan de productie eenvoudig uitgebreid worden.

Daardoor is de Xpress echt bedoeld voor kleine bedrijven die willen groeien. De veelzijdige buigtechnologie legt het fundament voor een hoge kwaliteitsstandaard die als basis dient voor succesvolle bedrijfsactiviteiten. De uitgebreide knowhow en de klantgerichte service van Bystronic maken de Xpress tot een zorgeloospakket voor beginnende buigprofessionals.

Versatile air bending and high-precision coining. The Xpress opens up a broad spectrum of applications for a wide variety of bent parts.

Veelzijdig luchtbuigen en nauwkeurig persen: de Xpress creëert een breed toepassingsgebied voor vele uiteenlopende buigdelen.

The closed O-frame design of the Xpress offers sufficient space for applications along the entire bending length.

De gesloten O-frameconstructie van de Xpress biedt voldoende ruimte voor toepassingen over de gehele buiglengte.

Additional functions, such as a selection of tool clamping and backgauge systems, allow the Xpress to be individually customized to the production environment.

Door aanvullende functies zoals diverse gereedschapsklemmingen en achteraanslagsystemen kan de Xpress bovendien aan individuele werkomgevingen aangepast worden.

Intuitive operation: Users can conveniently control all the bending processes on the touch screen of the ByVision Bending software.

Intuïtieve bediening: gebruikers kunnen alle buigprocessen gemakkelijk via het touchscreen van de processoftware ByVision Bending regelen.

Pagina delen

Gepubliceerd